Skip to main content

«Λευκή» ισοπαλία στο (μέτριο) ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Χωρίς νικητή και άνευ τερμάτων ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ.

Το παιχνίδι δεν είχε πάθος και χωρίς πολλές φάσεις, με τους ελλιπείς φιλοξενούμενους (παρατάχθηκε με μόλις 13 παίκτες) να βγάζουν αντίδραση για να καλύψουν τις απουσίες τους και τους γηπεδούχους να απογοητεύουν ξανά, καθώς ουσιαστικά είχαν «καπαρώσει» τη δεύτερη θέση μετά την απόφαση της ΑΕΚ να μην κάνει ένσταση για το μεταξύ τους αγώνα.

Στο 3ο λεπτό, από σέντρα του Τζόλη ο Μαουρίσιο πήρε την κεφαλιά- ψαράκι, με τον Κουέστα να διώχνει, η μπάλα έφτασε στον Μπίσεσβαρ μέσα στην περιοχή, που σούταρε στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και μετά άουτ.

Στο 20΄ ο Άρης έκανε την πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, όταν ο Μπαγκαλιάνης πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η ωραιότερη φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 34΄ και ήταν μια διπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ: ο Τζόλης προσπάθησε σε τετ α τετ να νικήσει τον Κουέστα χωρίς επιτυχία, η μπάλα από την απόκρουση του Ισπανού έφτασε στον Ελ Καντουρί που σούταρε, για να διώξει στην άδεια εστία με το κεφάλι ο Σόουζα.

Στο 60΄ από φάουλ του Ροντρίγκο ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά, όμως κι αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα φάουλ του Ματίγια εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Στο 90΄+1 ο Στοχ έχασε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία, όταν δεν κατάφερε να πλασάρει τον Κουέστα, που ήταν και ο καλύτερος των φιλοξενούμενων. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη αποβλήθηκε ο Βιεϊρίνια, που απώθησε αναίτια αντίπαλό του.