Skip to main content

Γαλλία: Τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ για την ήττα της Εθνικής ομάδας

Ο γαλλικός Τύπος χαρακτηρίζει στο σύνολό του πολύ σκληρή την ήττα της Εθνικής ομάδας από την Πορτογαλία στον τελικό του Euro 2016, βλέποντας όμως και την αισιόδοξη πλευρά σύμφωνα με την οποία είναι οι νέοι παίκτες των «τρικολόρ» που αναδείχθηκαν μέσα από τη διοργάνωση.

Η Equipe γράφει για «μαχαιριά στην καρδιά», έχοντας για φωτογραφία τον Πογκμπά που με τη φανέλα καλύπτει το πρόσωπό του. «Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται» επισημαίνει η εφημερίδα. «32 χρόνια μετά το θρίαμβο του Πλατινί και 18 από εκείνον του Ζιντάν η Γαλλία δεν κέρδισε για άλλη μια φορά τη διοργάνωση που φιλοξένησε» συνεχίζει το άρθρο.

«Τουλάχιστον, είναι παρήγορο ότι υπάρχουν ηγέτες με μέλλον και μια γενιά νέων ανθρώπων που θέλουν ένα να πάρουν εκδίκηση. Περιμένουμε να δούμε πως θα δείξουν όλη τη δύναμή τους στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018» καταλήγει η Equipe.

Η Parisien αναφέρει πως «δεν ήταν η μέρα μας» και χαρακτηρίζει το 0-1 ως «σκληρή» και την «πιο πικρή ήττα», η Libération γράφει ότι η «Γαλλία έπεσε» και η Figaro πως «το όνειρο κατέρρευσε».

Η διαδικτυακή Express, τέλος, διερωτάται πώς θα συνέλθει η Εθνική ομάδα, ενώ τονίζει ότι η «η Πορτογαλία μπορεί να ευχαριστήσει το Εuro με 24 ομάδες, καθώς σύμφωνα με το προηγούμενο σύστημα θα είχε αποκλειστεί από τους ομίλους».