Skip to main content

Γερμανία: Επίθεση Ρουμενίγκε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία

Ο εμβληματικός Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε άσκησε δριμύτατη κριτική στη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB), τους παράγοντες της οποίας χαρακτήρισε «ερασιτέχνες».

«Για μένα, σαφώς υπάρχει έλλειψη επαγγελματικής διαχείρισης σε μια κατάσταση κρίσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου. «Την ίδια στιγμή, δεν εκπλήσσομαι, δεδομένου ότι η DFB είναι γεμάτη με ερασιτέχνες παράγοντες», πρόσθεσε.

Ο «Κάλε», πάντως, εξήρε την προσφορά του Γιόαχιμ Λεβ στην Εθνική ομάδα: «Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτά τα 12 χρόνια, έφτασε επτά φορές στα ημιτελικά μεγάλων διοργανώσεων (Euro 2008, 2012, 2016, Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, 2014, Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2017), ενώ στέφθηκε και παγκόσμιος πρωταθλητής».

Ο Ρουμενίγκε υπερασπίστηκε και τον Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο για τη φωτογραφία που έβγαλε μαζί με τον συμπαίκτη του Ιλκάι Γκουντογκάν δίπλα στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Προφανώς και δεν έγινε καλή διαχείριση στην ιστορία της φωτογράφισης με τον Ερντογάν, αλλά μάλλον είναι υπερβολικά όλα όσα έγιναν», δήλωσε.