Skip to main content

Super League: Νίκη μετά από 13 αγωνιστικές για την Καλλονή, με 2-0 επί του Πανθρακικού

Δικαίωμα στο όνειρο της παραμονής απόκτησε η Καλλονή, μετά τη σημερινή της νίκη με 2-0 επί του Πανθρακικού, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Η πρώτη νίκη για τους νησιώτες μετά από 13 αγωνιστικές (11 ήττες εκ των οποίων οι 8 συνεχόμενες και 2 ισοπαλίες) μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Στους μεν γηπεδούχους σαφώς και δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουν να ελπίζουν στο θαύμα της παραμονής, αν και παραμένουν στην τελευταία θέση, στους δε φιλοξενούμενους ότι μετά το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα πολύ δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό. Υπάρχει και η τρίτη ερμηνεία που αποτυπώνεται με δύο λόγια: το αποτέλεσμα αυτό θα στείλει και τους δύο στην Football League…

Μετά από ένα πολύ κακό, κυρίως από πλευράς θεάματος, αλλά και ουσίας, πρώτο 45λεπτο, στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή και αναλώθηκαν σε πάρα πολλά λάθη, το γκολ του Φαβάλι στο ξεκίνημα της επανάληψης βοήθησε στο να «ανοίξει» το ματς, κυρίως από την πλευρά του Πανθρακικού και να παιχτεί καλύτερο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στα τελευταία 30 λεπτά.

Η απόκτηση του Λούκας Φαβάλι ένα 24ωρο πριν την έναρξη του αγώνα και η απόφαση του Νίκου Καραγεωργίου να του δώσει άμεσα φανέλα βασικού αποδείχθηκε 100% σωστή. Ο 30χρονος Αργεντινός μέσος στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Καλλονής άνοιξε το σκορ στο 53΄ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσαμπούρη κι άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.

Το γκολ ανάγκασε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να κάνει γρήγορα δύο αλλαγές, προκειμένου να φτάσει η ομάδα του στην ισοφάριση. Δεν το πέτυχαν αυτό οι φιλοξενούμενοι στο 74΄ στην φάση διαρκείας στα καρέ της Καλλονής με τα δύο σουτ του Ντιγκινί και στο 85΄ όλα τελείωσαν.

Από το γύρισμα του Σπυρόπουλου, ο προωθημένος Αναστασιάδης πέτυχε το 2-0, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν δικαιολογημένα.