Skip to main content

Αδιόρθωτος ο Ολυμπιακός, έχασε και στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα (89-78)

Την  4η διαδοχική εκτός έδρας ήττα στην Euroleague και 5η συνολικά (έχασε και από τον ΠΑΟΚ στην Α1) γνώρισε στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός από τον Ερυθρό Αστέρα με 89-78.

Ήττα που ρίχνει μετά από αρκετό καιρό τους Πειραιώτες κάτω από την 2η θέση της κατάταξης και συγκεκριμένα στην 3η, όπου ισοβαθμούν με Παναθηναϊκό και Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ακολουθούν δύο μεγάλα ντέρμπι, με την Φενέρμπαχτσέ την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ και στη συνέχεια ακολουθεί αυτό με την Ρεάλ στην Μαδρίτη. 

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν η βασική αιτία της ήττας στο Βελιγράδι, όπως φαίνεται από τους 89 πόντους που δέχτηκε.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε στο -12 στο πρώτο μέρος, προσπέρασε με +8 στις αρχές της 4ης περιόδου, με τον πρώτο σκόρερ του, Βασίλη Σπανούλη (16π.) στον πάγκο στο διάστημα της ανατροπής, είδε τον αντίπαλό του να ανακάμπτει εν συνεχεία και μετά το 71-71 από τον Σπανούλη, ο Μιλουτίνοβ έχασε 2 βολές, ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο, με τους Μπιέλιτσα και Ένις να «υπογράφουν» την 8η νίκη του Ερυθρού Αστέρα.

Ο ΜακΛιν ήταν κακός (1π. σε 13:26’’), κατώτερος των περιστάσεων ο Πρίντεζης με 1/6 δίποντα (9π., 7ρ.), την ώρα που Ρόμπερτς (14π.) και Παπανικολάου (12π., 8ρ., 6ασ.) «μάτωσαν» για την ομάδα τους.

Ο Ντίλαν Ένις με 21 πόντους ήταν ο «δήμιος» του Ολυμπιακού. Από τις αρχές της 3ης περιόδου, ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς, βρισκόταν στα αποδυτήρια, καθώς αποβλήθηκε με 2 τεχνικές ποινές.