Skip to main content

Εμφατικό 1-0 του Παναθηναϊκού στους τελικούς με το Λαύριο

Κανένα περιθώριο στο Λαύριο δεν άφησε ο Παναθηναϊκός και με το εμφατικό 100-72 στο game 1 των τελικών της Α1, οι «πράσινοι» έκαναν το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για να φτάσουν στον τίτλο.

Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει από το πρώτο 10λεπτο, όταν το «τριφύλλι» ξεκίνησε με 15-0, ενώ στη συνέχεια η διαφορά έφυγε πάνω από 20 πόντους, με τους γηπεδούχους να φτάνουν σε μία πολύ άνετη επικράτηση απέναντι στο κουρασμένο από τους 5 αγώνες με τον Προμηθέα Πατρών, Λαύριο.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά το απόγευμα του Σαββάτου (5/06), στην έδρα της ομάδας της Μεσογαίας, σε ματς που αναμένεται εντελώς διαφορετικό.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ιωάννης Παπαπέτρου που σε 21:43 είχε 13 πόντους (2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/6 βολές), 6 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 4 κλεψίματα, με τον Γιώργο Παπαγιάννη (14 πόντοι, 7/9 δίποντα, 5 ριμπάουντ) να ακολουθεί και τον Όντεντ Κάτας να χρησιμοποιεί από την πρώτη κιόλας περίοδο τους 11 από τους 12 αθλητές του.

Οι «πράσινοι» με καλή άμυνα δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να φτάσουν εύκολα στο καλάθι τους, είχαν εξαιρετικό ποσοστό στη ρακέτα και χτυπώντας στον αιφνιδιασμό και δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα στον δρόμο προς την διατήρηση των σκήπτρων στο ελληνικό μπάσκετ.

Το Λαύριο, από την πλευρά του, εμφανίστηκε χωρίς ενέργεια μετά από τους πέντε αγώνες με τον Προμηθέα, βρέθηκε να χάνει με 15-0 στα πρώτα λεπτά, δέχθηκε ένα 13-0 στο ξεκίνημα του β’ μέρους και στη συνέχεια… συμβιβάστηκε με την πρώτη ήττα.

Ο Τάισον Κάρτερ ήταν απογοητευτικός (0/8 σουτ, 2 ριμπάουντ, 3 λάθη), ο Μουράτος εγκλωβίστηκε και η 12η ήττα σε 13 αγώνες απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν ένα απόλυτα φυσιολογικό αποτέλεσμα, ακόμη και με αυτή τη μεγάλη διαφορά.

Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.