Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Ρωσία – Κροατία για μια θέση στην τετράδα

Το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών θα διεκδικήσουν απόψε (21:00) στο Σότσι η διοργανώτρια του Μουντιάλ Ρωσία και η Κροατία. 

Η παρουσία των «οικοδεσποτών» στα προημιτελικά αποτελεί ήδη μία από τις εκπλήξεις του τουρνουά, δεδομένου ότι πριν αρχίσει η διοργάνωση ελάχιστοι θεωρούσαν πως η Ρωσία θα μπορούσε να προχωρήσει τόσο πολύ.

Η «αρκούδα» προερχόταν από επτά αγώνες χωρίς νίκη και πλέον βρίσκεται στους «8» μετά τις επιτυχίες με 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας και 3-1 επί της Αιγύπτου, την ήττα με 0-3 από την Ουρουγουάη και την πρόκριση στα πέναλτι επί της Ισπανίας, μετά το 1-1 στην «φάση των 16».

Από την πλευρά τους οι Κροάτες παραμένουν αήττητοι στο τουρνουά, αφού επικράτησαν 2-0 της Νιγηρίας, συνέτριψαν 3-0 την Αργεντινή, νίκησαν 2-1 την Ισλανδία με τα «δεύτερα» και χρειάστηκαν τα πέναλτι για να προκριθούν σε βάρος της Δανίας μετά το 1-1 στους «16».

Ο Στάνσιλαβ Τσερτσέσοφ, έχει φτιάξει μία ομάδα που δεν έχει το μεγάλο αστέρι αλλά παίζουν όλοι για όλους, με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς, από την πλευρά του, εμπιστεύεται το 4-2-3-1, με τους πέντε μέσους να παίζουν αρκετές φορές στιν ίδια ευθεία, προκειμένου να έχουν τον πλήρη έλεγχο στον χώρο του κέντρου και την κατοχή της μπάλας για μεγάλα χρονικά διαστήματα.