Skip to main content

Προβάδισμα για δεύτερη θέση η ΑΕΚ, 4-1 τον Άρη

Η νέα βαθμολογική απώλεια που υπέστη ο ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ για την 6η αγωνιστική των πλέι-οφ, δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από την ΑΕΚ.

Η Ένωση πέρασε νικηφόρα με 4-1 από το «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον (αποδεκατισμένο) Άρη και πήρε διαφορά δύο βαθμών από τη μακεδονική ομάδα, κρατώντας πια τη δεύτερη θέση (και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ) στα χέρια της.

Πρωταγωνιστής της Ένωσης ήταν ο Ολιβέιρα, που σκόραρε δύο φορές (24΄, 52΄) δίνοντας σε αμφότερες τις περιπτώσεις προβάδισμα στην ομάδα του, καθώς είχε ισοφαρίσει για τους «κίτρινους» στο 29΄ ο Μπρούνο Γκάμα.

Τη νίκη για το συγκρότημα του Μάσιμο Καρέρα «κλείδωσε» ο Σιμόες στο 62΄ (η μπάλα κόντραρε στον Σάσα), για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Σιμάνσκι στο 84΄, όταν σε σουτ του Παουλίνιο μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Κουέστα.

Το πρώτο σουτ του αγώνα ήρθε στο 14΄, με τον Μάρκο Λιβάγια να αστοχεί δοκιμάζοντας έξω από την περιοχή. Έξι λεπτά αργότερα, αυτό του Βέρντε βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουέστα, όμως ο Ισπανός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο συρτό σουτ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 24ο λεπτό.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Άρης ισοφάρισε με ένα άκρως τυχερό γκολ. Ο Μπρούνο Γκάμα δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Βασίλη Μπάρκα για το 1-1.

Η Ένωση έχασε τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες στο τρίλεπτο 42΄-44΄, με τον Κουέστα να λέει «όχι» σε Μάνταλο, Σβάρνα και Κρίστισιτς, ενώ μια κεφαλιά του Μάνταλου δε βρήκε στόχο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο τελευταίος βρήκε δίχτυα με προβολή, ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στην ανάπαυλα.

Στο 52΄ ο Μάνταλος βρήκε τον Ολιβέιρα, που πλάσαρε τον εξερχόμενο Κουέστα για το 1-2. Στο 62΄ και σε σουτ του Σιμόες η μπάλα βρήκε στον Σάσα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-3.

Έκτοτε ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους μεν να μην μπορούν και τους δε να μη θέλουν. Ωστόσο, από σέντρα-σουτ του Παουλίνιο στο 84΄, ο Σιμάνσκι έβαλε το πόδι για το τελικό 1-4.