Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: «Έκλεισε θέση» στους «8» ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα στους «Ζωσιμάδες» έδινε τον πρώτο λόγο στους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι επικράτησαν με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα επί αθηναϊκού εδάφους και προκρίθηκαν στην φάση των «8» της διοργάνωσης.

Μετά από ένα στείρο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν και με τους Ηπειρώτες να μπαίνουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» αποδείχθηκαν άκρως αποτελεσματικοί και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο 5’ και στο 18’ με τον Μάνο, που έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΣ, απείλησε και στο 44΄ με τον Κάστρο, ενώ στο 45΄ λίγο έλλειψε να σκοράρει με τον Σαραμαντά να ρισκάρει να σκοράρει κατά της ομάδας του.

Μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο, όμως, για να προηγηθεί είχε και ο Πανιώνιος με το δοκάρι του Ντουρμισάι στο 23΄. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 51ο λεπτό «πήραν κεφάλι» στο σκορ, με το πέναλτι του Ντουρμισάι.

Το 2-0, με το οποίο οι παίκτες του Πανιωνίου «σφράγισαν» την πρόκρισή τους, ήρθε στο 75ο λεπτό με το εντυπωσιακό σουτ του Σαραμαντά.