Skip to main content

Bundesliga: Η Σάλκε έκανε τη ζημιά στην Αϊντραχτ

Η Σάλκε έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό από την Bundesliga, παρ΄ όλα αυτά έκανε τη μεγάλη ζημιά στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και την αφήνει εκτός Champions League.

Με το «χορταστικό» 4-3 οι «βασιλικοί μπλε» έκαναν την έκπληξη της αγωνιστικής, αφήνοντας ουσιαστικά εκτός Champions League την Αϊντραχτ και ευνοώντας παράλληλα τις Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ, που παίζουν την Κυριακή (16/05).

Το συγκρότημα της Φρανκφούρτης χρειαζόταν μόνο νίκη για να επιστρέψει στην τετράδα και ταυτόχρονα απώλεια μιας εκ των δύο ομάδων που βρίσκονται από πάνω της και αγωνίζονται την Κυριακή.

Ωστόσο, η Σάλκε έπαιξε χωρίς άγχος κι έκανε τη ζημιά. Στο 15′ ο Κλάας Γιαν Χούντελαρ απέτυχε σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά στη συνέχεια άνοιξε το σκορ. Ο Αντρέ Σίλβα ισοφάρισε με το 26ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα και στη συνέχεια ήρθε ο… καταιγισμός τερμάτων στο β΄ ημίχρονο.

Από το 51′ μέχρι το 64′ οι δύο ομάδες σκόραραν 4 φορές, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τις 3 εξ αυτών. Ο Σίλβα προσπάθησε να ξαναβάλει στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους με το γκολ που σημείωσε στο 72′, όμως δεν ήταν αρκετό.

Η Σάλκε πέτυχε μόλις την 3η εφετινή της νίκη (δεύτερη με Γραμμόζη στον πάγκο) και μπορεί ο Βασίλης Παυλίδης να μην χρησιμοποιήθηκε λεπτό, όμως πανηγύρισε κι αυτός την επιτυχία της ομάδα του Γκελζενκίρχεν.

Στο 2-2 της Μπάγερν με την Φράιμπουργκ αυτό που μέτρησε ήταν το 40ό γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με το οποίο έφτασε τα 40 μέσα σε μία σεζόν, ισοφαρίζοντας το ασύλληπτο ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ από την περίοδο 1971/1972.

Την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Μονάχου υποδέχεται στην «Αλιάνζ Αρένα» την Αουγκσμπουργκ και ο «Λεβα» θα έχει την ευκαιρία να «γράψει ιστορία» γι΄ άλλη μια φορά και να γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν τερμάτων σε μία σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Γκλάντμπαχ – Στουτγκάρδη 1-2 (45′ Στιντλ – 72′ Έντο, 77′ Κάλαϊτζιτς)
Λεβερκούζεν – Ουνιόν 1-1 (26′ Βιρτς – 72′ Πογιάνπαλο)
Φράιμπουργκ – Μπάγερν 2-2 (29′ Γκούλντε, 81′ Γκιντέρ – 26′ πέν. Λεβαντόβσκι, 53′ Σανέ)
Χέρτα – Κολωνία 0-0
Σάλκε – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-3 (15′ Χούντελααρ, 52′ Ιντρίζι, 60′ Φλικ, 64′ Χόουπ – 29′, 72′ Σίλβα, 51′ Εντικά)
Άουγκσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης 2-0 (57′ Κεντίρα, 90′ πέν. Καλιτζιούρι)
Αρμίνια – Χόφενχαϊμ 1-1 (23′ Φόγκλζαμερ – 5′ Κράμαριτς)