Skip to main content

Απόδραση με «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη για ΑΕΚ

Με γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 65ο λεπτό, η ΑΕΚ έφυγε με μεγάλη νίκη (1-0) από το «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη, στη μεταξύ τους εξ αναβολής αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική.

Το «διπλό», με το… αγαπημένο σκορ του Μανόλο Χιμένεθ (τρίτη συνεχής νίκη με 1-0), φέρνει την Ένωση στους 33 βαθμούς και μαζί με τους «κίτρινους» (τρίτο ματς στα τέσσερα τελευταία χωρίς γκολ) στη δεύτερη θέση, στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό αλλά και στο +1 από τον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, όταν από λάθος γύρισμα του Λόπες, ο Μάνος πρόλαβε την έξοδο του Αθανασιάδη αλλά το πλασέ του έφυγε παράλληλα με την εστία.

Μερικά λεπτά αργότερα ο Νεντελτσεάρου τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον 18χρονο Λάτσι, με την ΑΕΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 21΄, όταν ο Γκαρσία έκανε σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ κατέληξε στην αγκαλιά του Μπουσέ. 

Στα 33 δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου σουτ του Ανσαριφάρντ πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπουσέ, ενώ η συμμετοχή Μάνταλου και Λιβάγια ανέβασε επιθετικά την Ένωση, που με υπέροχο φάουλ του Γκαρσία πήρε προβάδισμα στο 65΄.

Παρότι ο Άρης βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, δεν δημιούργησε φάσεις αφού οι ομάδες αναλώθηκαν σε φάουλ κι έκαναν πολλά λάθη.

Μοναδική αξιόλογη στιγμή σε όλο αυτό το διάστημα ήταν η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων που κατέληξε στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λιβάγια έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν οφ σάιντ και το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση στο VAR.