Skip to main content

Χιμένεθ: Μεγαλύτερο κατόρθωμα κι από το πρωτάθλημα η έξοδος στην Ευρώπη

Δηλώσεις που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης έκανε σήμερα ο Μανόλο Χιμένεθ στη NOVA, ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για την 9η ημέρα των πλέι οφ.

Η βασικότερη εξ αυτών έχει να κάνει με την άποψή του ότι η τέταρτη θέση και η συμμετοχή στο Conference League, είναι μεγαλύτερο κατόρθωμα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου!

«Μπορεί κάποιοι να σκέφτονται πως η ΑΕΚ απλά πέτυχε το ελάχιστο που μπορούσε αυτή τη σεζόν. Βρίσκομαι πέντε μήνες στην ομάδα και μπορώ να εγγυηθώ πως το φετινό ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα που έχω καταφέρει στην ΑΕΚ, με όσες δυσκολίες υπήρχαν, ακόμα και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και των τελικών που έχουμε βρεθεί, έχουμε συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, το φετινό ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα», τόνισε ο Ισπανός.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε την ιστορία της ΑΕΚ, αλλά η πραγματικότητα του παρόντος είναι διαφορετική. Γι’ αυτό είμαι πραγματικά υπερήφανος για τον επαγγελματισμό που έδειξαν οι παίκτες, καθώς ήταν στα όρια όσον αφορά τη φυσική κατάσταση. Αυτό το κάνει μεγαλύτερο», συμπλήρωσε.

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, σχολίασε: «Αυτό που καταφέραμε είναι όπως όταν ανάβει η ρεζέρβα στο αυτοκίνητο και ξέρεις ότι έχεις 2-3 χλμ. πριν ξεμείνεις, χωρίς να βρεις βενζινάδικο. Είμαι περήφανος για ότι κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές λόγω της χρονιάς που είχαμε.

Υπήρχαν τέσσερις βασικοί παίκτες οι οποίοι σε νορμάλ συνθήκες δεν θα είχαν ξεκινήσει. Είναι ο Λόπες, ο Κρίστιτσιτς, ο Τσιγκρίνσκι και ο Μάνταλος, οι οποίοι δεν ήταν καν στο 60% Υπήρχαν κι άλλοι συμπαίκτες τους που έδωσαν πάνω από 130%. Αυτό σημαίνει η λέξη «ομάδα». Όταν η ομάδα είναι φανταστικά. Δύσκολο είναι αυτό που κάνουν εδώ και τρεις μήνες οι παίκτες της ΑΕΚ».

Για τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, παρότι η ΑΕΚ είναι αδιάφορη βαθμολογικά ο Χιμένεθ επισήμανε: «Θέλουμε να βγούμε τρίτοι, μας υποχρεώνει η ιστορία της ΑΕΚ. Δεν είμαστε ακόμα σε διακοπές, ούτε πρόκειται να το επιστρέψω».

Για το αυριανό (12/5) παιχνίδι της Τρίπολης αναφέρθηκε στους Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλο, που αν και με προβλήματα αγωνίστηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

«Στο ματς με τον Παναθηναϊκό αποφάσισα εγώ ποιοι θα παίξουν, για το ματς με τον Αστέρα θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι παίκτες. Δεν ξέρω καν με ποια ομάδα θα ξεκινήσω κόντρα στον Αστέρα, γιατί χθες, κάποιοι παίκτες από την κούραση δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε ποδήλατο».