Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Το Ιράν πήρε τη νίκη στο «θρίλερ» της Αγίας Πετρούπολης

Τα… θρίλερ στη 2η μέρα του Μουντιάλ συνεχίζονται, καθώς μετά το «τρίποντο» της Ουρουγουάης επί της Αιγύπτου στο 89΄ και το ματς ανάμεσα στο Μαρόκο και στο Ιράν κρίθηκε στις καθυστερήσεις.

Το αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε την πολύ μεγάλη νίκη στο Ιράν και ταυτόχρονα έστειλα στα… Τάρταρα τους Αφρικανούς, που ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και είχε δύο πολύ μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για να προηγηθεί. 

Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ ξεκίνησε τον αγώνα στην Αγία Πετρούπολη με τρεις «Έλληνες» στη σύνθεσή του. Οι Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί του Ολυμπιακού και ο Μασούντ της ΑΕΚ βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα, ενώ δύο επίσης πρώην «ερυθρόλευκοι», οι Ντα Κόστα και Καρσελά έμειναν στον πάγκο του Μαρόκου (ο πρώτος πέρασε αλλαγή στο 82΄).

Το Μαρόκο «άγγιξε» το γκολ στο 19΄ όταν σε σύγχυση μέσα στην μικρή περιοχή του Ιράν οι παίκτες του δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με τελευταίο τον Μπενατιά να κάνει το σουτ και να απομακρύνει με το πόδι ο τερματοφύλακας Μπεϊρανβάντ. 

Η καλύτερη στιγμή για τους Ασιάτες ήρθε στο 43΄ όταν έκλεψαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή, τροφοδοτήθηκε ο Αζμούν που πλάσαρε χωρίς ισορροπία τον Ελ Κατζουί ο οποίος απομάκρυνε την μπάλα.  

Στο 82΄ το δυνατό σουτ του Ζιγιέκ έδιωξε σε κόρνερ ο Μπεϊρανβάντ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες είχαν «συμβιβαστεί» με το 0-0, στο 95΄ ο Μπουχαντούζ στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα με το κεφάλι, μετά από κόρνερ, την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του με τους Ιρανούς να πανηγυρίζουν!