Skip to main content

Σούπερ Λίγκα: Πρωτιά και… Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός

Το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Οι «πράσινοι» έκαναν το 4Χ4 στο μίνι πρωτάθλημα που διεξάγεται, επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αποτέλεσμα που τους δίνει οριστικά κι αμετάκλειτα την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία και το δικαίωμα να διεκδικήσουν την είσοδό τους στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στη «Γηραιά Ήπειρο».

Σε ένα ακόμη παιχνίδι των πλέι οφ η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έδειξε τα στοιχεία εκείνα που την έχουν οδηγήσει έως τώρα στο απόλυτο. Σοβαρότητα, πειθαρχία, φρεσκάδα και αγωνιστικό προσανατολισμό, απέναντι σε μία ομάδα που έχει «παραδώσει τα όπλα».

Οι «πράσινοι» επέβαλλαν γρήγορα το ρυθμό τους απέναντι στον υποτονικό και χωρίς ψυχολογία, ΠΑΟΚ. Οι σημαντικές απουσίες που είχε ο «δικέφαλος» του Βορρά, αλλά και η έλλειψη κινήτρου μετά το κακό ξεκίνημα στα πλέι οφ, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό που πήρε στο παιχνίδι.

Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Πράνιτς έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Ιτάνζ απόκρουσε προσωρινά και ο Χάρης Μαυρίας από πολύ κοντά πήρε το «ριμπάουντ»και σε άδεια εστία έκανε το 1-0 στο 10΄.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν στη συνέχεια για το «τριφύλλι», με τους παίκτες του να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο και τον κόσμο να τους αποθεώνει σε κάθε τους προσπάθεια, ιδιαίτερα τον Σωτήρη Νίνη, που σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή.

Χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ο Παναθηναϊκός έφτασε και στο δεύτερο γκολ πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου (28΄) με το διαγώνιο σουτ του Καρέλη (η μπάλα βρήκε και στον Κόστα) και το δεύτερο ημίχρονο απόκτησε… διαδικαστικό χαρακτήρα.

Οι γηπεδούχοι «κατέβασαν ταχύτητα» και ήταν λογικό από την πλευρά τους, ενώ από την άλλη οι φιλοξεξούμενοι ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. 

Οι παίκτες του Γεωργιάδη είχαν διάθεση για να ξαναμπούν στο ματς, αλλά ήταν ανούσιοι στο παιχνίδι τους και επιθετικά ανύπαρκτοι. Το σουτ του Σαββίδη, που έφυγε αρκετά άουτ, στο 62΄, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο δεύτερο 45λεπτο.

Το σκορ για τους «πράσινους» θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, εάν στο 72΄ δεν ακυρωνόταν (οφσάιντ) το γκολ του Μπεργκ, που έφυγε από κανονικότατη θέση πριν σκοράρει.