Skip to main content

Ισοφάρισε στο «θρίλερ» η Μπαρτσελόνα

«Ζωντανή» για το Final -4 της Κολωνίας έμεινε η Μπαρτσελόνα, η οποία μετά από ένα πραγματικό «θρίλερ» με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», κατάφερε να επικρατήσει με στην παράταση με 81-78 (66-66 ο κανονικός αγώνας) και να ισοφαρίσει τη σειρά των play off της Euroleague σε 1-1.

Η ρωσική ομάδα όχι μόνο απέδειξε ότι η νίκη της πριν από δύο 24ωρα στο ίδιο γήπεδο δεν ήταν «πυροτέχνημα», αλλά επιδίωξε να κάνει το back to back ξανά στην έδρα των Καταλανών για να βρεθεί «αγκαλιά» με την πρόκριση στην τελική τετράδα.

Ακόμη κι έτσι όμως, παρά την αποψινή της ήττα, έχει «σβήσει» το πλεονέκτημα της έδρας των «μπλαουγκράνα» και θα έχει την ευκαιρία την Μεγάλη Εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη να πάρει τις δύο νίκες που χρειάζεται ακόμη για να βρεθεί στο Final -4.

Από την πλευρά της η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους καλείται να κάνει τουλάχιστον ένα «διπλό» επί ρωσικού εδάφους, προκειμένου στην χειρότερη γι΄ αυτήν περίπτωση να ξαναφέρει τη σειρά σε πέμπτο ματς στην Βαρκελώνη, όπου (εφόσον χρειαστεί) θα παιχθεί η πρόκριση.

Η Ζενίτ με δύο βολές του Πάνγκος στα τελευταία δευτερόλεπτα της 4ης περιόδου έστειλε το ματς στην παράταση (66-66), όπου προηγήθηκε με 74-71, αλλά το τρίποντο του Χάνγκα έφερε ξανά την απόλυτη ισορροπία.

Ενα λάθος του Μπάρον, όμως, στο τελευταίο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στους Καταλανούς να πάρουν ξανά την πρωτοπορία στο σκορ και με υψηλά ποσοστά στις ελεύθερες βολές να πάρουν τη νίκη και να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 1-1.