Skip to main content

ESL: Αποχώρησε και… με τη βούλα η «Μεγάλη Κυρία»

Συμπληρώθηκαν και οι… ιταλικές αποχωρήσεις από το «χάρτινο», όπως αποδείχθηκε, «οικοδόμημα» της European Super League.

Μετά τις Ίντερ και Μίλαν, η τρίτη ιταλική ομάδα που είχε συνυπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη του νέου φορέα, η Γιουβέντους ακολούθησε το δρόμο της αποχώρησης, όπως είχαν κάνει νωρίτερα και οι δύο ιστορικοί σύλλογοι του Μιλάνου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «μπιανκονέρι» το μεσημέρι της Τετάρτης (21/04) αναφέρει: «Αναφορικά με το δελτίο Tύπου που δημοσίευσε η Γιουβέντουςστις 19 Απριλίου 2021, σχετικά με την προτεινόμενη δημιουργία της Super League και την επακόλουθη δημόσια συζήτηση, ο σύλλογος διευκρινίζει ότι πρέπει να γνωρίζει το αίτημα και τις προθέσεις που ούτως ή άλλως εξέφρασαν ορισμένοι σύλλογοι για αποχώρηση από αυτό το εγχείρημα, αν και οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τη συμφωνία μεταξύ των συλλόγων δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενώ η Γιουβέντους παραμένει πεπεισμένη για την ευρωστία των αθλητικών, εμπορικών και νομικών χώρων του project πιστεύει ότι επί του παρόντος υπάρχουν περιορισμένες πιθανότητες να ολοκληρωθεί αυτό με τη μορφή που είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Η Γιουβέντους παραμένει δεσμευμένη να επιδιώξει τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για το κλαμπ και ολόκληρη τη βιομηχανία ποδοσφαίρου.»