Skip to main content

Αποφασίζει έως την Παρασκευή (9/04) το Πρωτοδικείο για την προσωρινή διοίκηση στην ΕΟΚ

Το αργότερο έως την Παρασκευή θα έχει εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την προσωρινή ηγεσία που οδηγήσει την ΕΟΚ στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου.

Το πρωί της Τετάρτης (7/04) η υπόθεση με τις δύο διοικήσεις που προέκυψαν μέσα σε δύο 24ωρα συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο. Η έδρα άκουσε με προσοχή τις θέσεις των δύο πλευρών που συμμετείχαν σε δύο ψηφοφορίες και έως την Παρασκευή (9/04) θα έχει ανακοινώσει την ετυμηγορία της για το ποια διοίκηση θ΄ αναλάβει προσωρινά με σκοπό να οδηγήσει την Ομοσπονδία στις αρχαιρεσίες.

Οι Παναγιώτης Φασούλας και Βαγγέλης Λιόλιος, που στήριξαν τον Φάνη Χριστοδούλου έδωσαν το παρόν στην Ευελπίδων, ενώ ο έτερος υποψήφιος, Γιώργος Βασιλακόπουλος, που ήταν ο νικητής της χθεσινής (6/04) διαδικασίας, εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Οι Φασούλας και Λιόλιος, που πρόκειται να είναι αντίπαλοι στις επερχόμενες εκλογές, αλλά στην προκειμένη περίπτωση «συμμάχησαν» για να στηρίξουν τον Φάνη Χριστοδούλου, προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι η εκλογή του «μπέμπη» του ελληνικού μπάσκετ έγινε νομότυπα και το συγκεκριμένο συμβούλιο συνεχίστηκε και δεν διακόπηκε για την Τρίτη, όταν τα άλλα μέλη εξέλεξαν ως προσωρινό πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Η πλευρά του τελευταίου υποστήριξε πως η συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας (5/04) ήταν μη νόμιμη, από τη στιγμή που δεν υπήρχε απαρτία, σε αντίθεση με αυτή της Τρίτης (6/04) που είχε τον απαιτούμενο αριθμό μελών.

Το λόγο έχει, πλέον, το Πρωτοδικείο που θ΄ αποφασίσει για το ποια από τις δύο πλευρές θ΄ αναλάβει το έργο να οδηγήσει την Ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας στη… νέα εποχή.