Skip to main content

ΕΟΚ: Επεισοδιακή η πρώτη συνεδρίαση, διακόπηκε μετά την αποχώρηση του Βασιλακόπουλου

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συνεδρίαση της διοίκησης, που όρισε προσωρινά το Πρωτοδικείο Αθηνών, στην Ομοσπονδία μπάσκετ.

Ο επί σειρά ετών διοικητικός ηγέτης της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μάλιστα, αποχώρησε από τη διαδικασία, που έγινε μέσω zoom, καθώς υπήρξε έντονη διαφωνία για το αν θα έπρεπε να ψηφίσει  ή, όχι ο Ιωάνννης Καλαϊτζάκης.

Η πλευρά του κ. Βασιλακόπουλου εξέφρασε την άποψη ότι δεν ήταν σωστό να συμμετάσχει στη διαδικασία ο αντικαταστάτης του Νίκου Φιλίππου, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση έθεσε την παραίτησή του από το προσωινό σχήμα..

Στην πρώτη ψηφοφορία τέθηκαν αντιμέτωποι οι Γιώργος Βασιλακόπουλος και Φάνης Χριστοδούλου (έλαβαν από 8 ψήφους έκαστος), για την ανάδειξη προσωρινού προέδρου στο νέο συμβούλιο.

Ο παλαίμαχος άσος του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού στηρίχτηκε από τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΟΚ, Παναγιώτη Φασούλα και μάλιστα για πρώτη φορά υπήρξε συνεργασία με την πλευρά του Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος στήριξε την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αφού είχε προαναγγήλει άλλωστε πως δεν πρέπει να μπει στη θέση ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά, ωστόσο, στη διάρκειά της ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ζήτησε να μην συμμετάσχει στη ψηφοφορία ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης, ενώ οι άλλες πλευρές επέμειναν για το αντίθετο.

Η «κόντρα» αυτή είχε ως συνέπεια, μιας και ο πρώην «ισχυρός άνδρας» της ΕΟΚ αποχώρησε από το zoom, ενώ η πλευρά του Λιόλιου και του Φασούλα συνέχισαν κανονικά.

Επί της ουσίας η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη (6/04) στις 3 το μεσημέρι.