Skip to main content

Η Κέρκυρα «έριξε» (2-1) τον Εργοτέλη στη Β΄ Εθνική

Ο ένας πανηγυρίζει γιατί ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή, ο άλλος υποβιβάστηκε… Η Κέρκυρα νίκησε στο Ηράκλειο τον Εργοτέλη με2-1 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία στην 32η αγωνιστική και κατά πάσα πιθανότητα «έσωσε» τη χρονιά, σε αντίθεση με το συγκρότημα της Κρήτης που υποβιβάστηκε και μαθηματικά.

Ο αγώνας ξεκίνησε άσχημα για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς μόλις στο 4ο λεπτό ο Γκορκς έφυγε με το ασθενοφόρο για το νοσοκομείο μετά από εναέρια σύγκρουση με τον Μαρκόφσκι των φιλοξενούμενων, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Ευτυχώς, τα νέα που έφτασαν αργότερα ήταν καθησυχαστικά για την υγεία του ποδοσφαιριστή, στον οποίο έγιναν ράμματα χωρίς η γενική κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Λίγα λεπτά αργότερα, πάντως, έγινε αλλαγή και ο Μαρκόφσκι, καθώς ο υψηλόσωμος επιθετικός της Κέρκυρας αισθανόταν επίσης ζαλάδες. Από το συμβάν μάλλον επηρεάστηκαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αφού το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μοναδική αξιόλογη στιγμή το δοκάρι (οριζόντιο) των «Φαιάκων» στο σουτ του Καϊκούτ.

Στην επανάληψη όμως ο αγώνας είχε αρκετές συγκινήσεις, αφού οι γηπεδούχοι πήραν μεν προβάδισμα με «κεραυνό» του Χαλκιαδάκη στο 57΄ αλλά οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου αντέδρασαν άμεσα, και αφού ισοφάρισαν στο 74΄  με τον Ντιμιτρόφσκι πήραν το «χρυσό» τρίποντο στο 78΄ με τον Κόντο