Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Επανέναρξη χωρίς κόσμο, με μαθητές ο τελικός!

Με απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, το Κύπελλο Ελλάδας θα συνεχιστεί, ωστόσο, οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν «κεκλεισμένων των θυρών», ενώ ο τελικός με την παρουσία μαθητών!

Έγγραφο με το οποίο ενημέρωσε την ΕΠΟ για την απόφαση της Πολιτείας να συνεχιστεί κανονικά η διοργάνωση απέστειλε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας η ΓΓΑ. Σύμφωνα με αυτό οι τρεις αγώνες που απομένουν (η ρεβάνς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και οι δύο ημιτελικοί ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο) έως τον τελικό θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία οπαδών στις εξέδρες (κεκλεισμένων των θυρών),

Όσον αφορά τον αγώνα που θα κρίνει τον κυπελλούχο Ελλάδας για τη σεζόν 2015/2016 θα γίνει με την παρουσία μαθητών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ: 

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής υπέγραψε σήμερα την απόφαση επανέναρξης του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, σε συνέχεια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την προηγούμενη Τρίτη με τη ΦΙΦΑ, την ΟΥΕΦΑ και την ΕΠΟ. 

Βάσει της απόφασης αυτής, που έπρεπε να κοινοποιηθεί ως απόψε τα μεσάνυχτα στη ΦΙΦΑ, η ΕΠΟ αποφεύγει την αποβολή της από τις διεθνείς ομοσπονδίες και παράλληλα η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην προσπάθειά αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του ποδοσφαίρου, γεγονός που συνιστά χρόνιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταύρου Κοντονή, οι εναπομείναντες αγώνες του Κυπέλλου θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει η ΕΠΟ. Ωστόσο, οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και ο τελικός με την παρουσία μαθητών χωρίς την έκδοση εισιτηρίων».

            Οι ημερομηνίες των αγώνων

Λίγη ώρα μετά την απόφαση της Πολιτείας για την επανέναρξη του Κυπέλλου η ΕΠΟ όρισε τις ημερομηνίες των αγώνων που απομένουν και φυσικά τον τελικό.

Στις 20 Απριλίου θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός, ΑΕΚ-Ατρόμητος (19:00) και έξι ημέρες μετά η ρεβάνς στο Περιστέρι. Ένα 24ωρο αργότερα (27/04) θα γίνει η ρεβάνς, Ολυμπιακός ΠΑΟΚ, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου.