Skip to main content

«Περίπατο» με Κέρκυρα ο Ολυμπιακός

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο β΄ μέρος ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με 5-1 την Κέρκυρα κι εξακολουθεί να ελπίζει στην κατάκτηση της 2ης θέσης του πρωταθλήματος, που δίνει το «εισιτήριο» για το Champions League της επόμενης περιόδου.

Για ένα 45λεπτο οι «Φαίακες» ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί, αλλά το γκολ που δέχτηκαν στην εκπνοή των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης και βοήθησε τους Πειραιώτες να φτάσουν σε μία εμφατική νίκη (ισοφάρισαν την πιο ευρεία νίκη τους μέχρι τώρα στη Super League που ήταν το 5-1 με τον Πλατανιά).

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο ματς και συγκεκριμένα στο 12΄ με το όμορφο τελείωμα του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Στη συνέχεια είχαν άλλες δύο καλές στιγμές για το 2-0, αλλά αντί γι΄ αυτό ήρθε το 1-1 στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο ματς. Στο 27΄ ο Επστάιν, αφού πέρασε τον Ένγκελς, με πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Προτό και ισοφάρισε για την ομάδα του Ματζουράκη.

Ενώ όλα έδειχναν ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν θα άλλαζε, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Κέβιν Μιραλάς με ευθύβολο σουτ «έγραψε» το 2-1.

Το γκολ αυτό ανέβασε τη ψυχολογία των γηπεδούχων στην επανάληψη και παρότι η Κέρκυρα έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Μυτίδη να ισοφαρίσει στο 50΄, ένα λεπτό μετά από άριστη συνεργασία Μιραλάς-Ανσαριφάρντ-Φορτούνη, ο τελευταίος με πλασέ πέτυχε το 3-1.

Στο 71ο λεπτό ο Ένγκελς με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 και τρία λεπτά πριν το 90΄ ο νεαρός Μάριους Βρουσάϊ με το «παρθενικό» του γκολ στο πρωτάθλημα έβαλε «το κερασάκι στην τούρτα».