Skip to main content

Ο Εργοτέλης «σκότωσε» (2-1) τον Πανθρακικό

Ο Εργοτέλης διατήρησε τις, λιγοστές πάντως, ελπίδες για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, καθώς νίκησε στο «Παγκρήτιο» με 2-1 τον Πανθρακικό στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής και έφτασε στους 28 βαθμούς, καταδικάζοντας την ακριτική ομάδα που παρέμεινε στους 34 και βρίσκεται πια ένα βήμα πριν από τον «γκρεμό».

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις και συγκινήσεις, αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Κάλε στο 2ο λεπτό που έφυγε μόλις άουτ. Στο 22ο λεπτό οι γηπεδούχοι ήταν όμως πιο εύστοχοι και άνοιξαν το σκορ με σουτ του Χαλκιαδάκη εκτός περιοχής, που αιφνιδίασε τον Αθανασιάδη, σημειώνοντας το τέταρτο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα.

Μια άστοχη κεφαλιά του Γκορκς στο 42΄ ήταν η επόμενη καλή στιγμή του παιχνιδιού για το πρώτο μισό του, αλλά στην επανάληψη ο Πανθρακικός αντέδρασε, καθώς μια ήττα θα ήταν καταδικαστική για την παραμονή του, και αφού στο 53΄ ο Μπαϊκαρά «σημάδεψε» το δοκάρι του Καβουσάκη, στο 67΄ ο Μεχία έφερε το παιχνίδι στα «ίσα» με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.

Όπως ήταν φυσικό, μετά την ισοφάριση της ακριτικής ομάδας το παιχνίδι έγινε σούπερ ντέρμπι, με πολύ δύναμη και τρομερές προσωπικές μονομαχίες, αφού η ισοπαλία δεν εξυπηρετούσε κανέναν από τους αντίπαλους.

Στο 73΄ ένα ξαφνικό σουτ του Τζίλας υποχρέωσε τον Αθανασιάδη σε δύσκολη απόκρουση και στο 82΄ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γιουσούφ, αλλά ενάντια στη ροή του αγώνα δύο λεπτά αργότερα ο Τζίλας με έξοχο τελείωμα σε γύρισμα του Σολάρι, «σκοτώνοντας» τους Θράκες.