Skip to main content

Νίκησε (την Ξάνθη) κι ανάσανε ο Πανιώνιος

Νίκη που ουσιαστικά ισοδυναμεί με την παραμονή στην κατηγορία πέτυχε ο Πανιώνιος επί της Ξάνθης, της οποίας επιβλήθηκε 1-0 στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής και την έφτασε στην ένατη θέση (29 βαθμοί).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο και αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Ντουρμισάι στο 37΄, που έφυγε οι θεατές της αναμέτρησης δεν είχαν να θυμούνται τίποτα καλό στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι ομάδες ανέβασαν ρυθμό. Στο 50΄ ο Τσιλούλης από δεξιά έκανε το γύρισμα στον Ντουρμισάι, που όμως ήταν λίγο πιο πίσω και δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ξάνθη είχε τη στιγμή της στο επόμενο λεπτό, όταν ο Μπρίτο γύρισε την μπάλα στον Γέντρισεκ, εκείνος έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Τελικά, το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους ήρθε στο 75΄ από έναν παίκτη που είχε περάσει στο παιχνίδι έξι λεπτά πιο πριν. Οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Μαξίμοβιτς με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για τη «χρυσή» νίκη.