Skip to main content

EURO 2024: Η UEFA θέλει να απαγορεύσει τις ρωσικές σημαίες στα γερμανικά γήπεδα

REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Μετά τις διάφορες σημαίες που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες η Συνομοσπονδία θέλει να σταματήσει την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις

Η UEFA θέλει να αποτρέψει την παρουσία ρωσικών σημαιών στο γήπεδο όταν η Ουκρανία θα παίζει τον πρώτο της αγώνα στο EURO 2024.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ορισμένες ρωσικές σημαίες έχουν εμφανιστεί στις εξέδρες σε άλλους αγώνες: γι΄ αυτόν τον λόγο, η UEFA είπε ότι το προσωπικό ασφαλείας θα προσπαθήσει να αφαιρέσει τις ρωσικές σημαίες από το γήπεδο του Μονάχου, όπου η Ουκρανία θα παίξει το απόγευμα της Δευτέρας με τη Ρουμανία.

Οι ρωσικές ομάδες αποκλείστηκαν από την UEFA μετά την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Ωστόσο, οι Ρώσοι πολίτες ενδέχεται να επιχειρήσουν να αγοράσουν εισιτήρια για τους αγώνες του Euro 2024.

Αρκετές ρωσικές σημαίες φάνηκαν επίσης μεταξύ των οπαδών της Σερβίας κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας τους με την Αγγλία την Κυριακή, στο Γκελζενκίρχεν.

Τόσο πολύ, που πολλές φωτογραφίες του Τζουντ Μπέλινγχαμ να πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ των Άγγλων έδειχναν καθαρά ρωσικές σημαίες πίσω του, στο τμήμα του γηπέδου που καταλάμβαναν οι Σέρβοι οπαδοί.

naftemporiki.gr