Skip to main content

Το Wimbledon θα διανείμει φέτος 50 εκ. λίρες

Το διάσημο αγγλικό τουρνουά διπλασίασε το χρηματικό έπαθλο συγκριτικά με το 2014

Το βραβείο για το φετινό Wimbledon αυξήθηκε κατά 11,9% (50 εκατομμύρια λίρες), κατά τι λιγότερο από το ρεκόρ Grand Slam που σημειώθηκε στο περσινό US Open.

Το συνολικό έπαθλο στο US Open το 2023 ήταν 50,8 εκατομμύρια λίρες (65 εκατομμύρια δολάρια), που σημαίνει ότι το Wimbledon – παρά το γεγονός ότι τα 50 εκατομμύρια λίρες είναι ρεκόρ All England Lawn Tennis Club – είναι ακριβώς κάτω από αυτό, αλλά πάνω από τα νούμερα των περίπου 45 εκατομμυρίων λιρών από το Australian Open και French Open που προσφέρεται φέτος.

Το US Open δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη χρηματική δομή του για τη φετινή διοργάνωση, η οποία ξεκινά στα τέλη Αυγούστου.

Οι πρωταθλητές του απλού στο φετινό Wimbledon θα λάβουν 2,7 εκατομμύρια λίρες έκαστος και οι φιναλίστ 1,4 εκατομμύρια ο καθένας. Αυτά τα 2,7 εκατ. λίρες είναι υψηλότερα από τα 2,3 εκατ. λίρες που έλαβαν οι νικητές του απλού στο US Open πέρυσι και περισσότερα από αυτά που βραβεύονται οι πρωταθλητές στη Μελβούρνη (1,64 εκατ. λίρες) και στο Roland-Garros (2,03 εκατ. λίρες).

Κάτω από τα κορυφαία κλιμάκια, το χρηματικό έπαθλο του πρώτου γύρου για τα απλά ορίζεται στις 60.000 λίρες. Το χρηματικό έπαθλο για τα διπλά θα αυξηθεί κατά 11,9% από το 2023, ενώ η κατανομή των προκριματικών αγώνων θα αυξηθεί κατά 14,9%.

Το χρηματικό έπαθλο για τα αγωνίσματα με αναπηρικό αμαξίδιο και τετράτροχο αμαξίδιο έχει οριστεί στο 1 εκατομμύριο λίρες, με τις κληρώσεις του απλού και του διπλού να επεκτείνονται σε 16 παίκτες και οκτώ ομάδες. Συνολικά, το έπαθλο του Wimbledon έχει διπλασιαστεί συγκριτικά με τα 25 εκατομμύρια λίρες το 2014.

naftemporiki.gr