Skip to main content

Οι κληρώσεις Σάκκαρη και Τσιτσιπά στο Roland Garros

Ο «Στεφ» θα ξεκινήσει με αντίπαλο τον Ούγγρο Φούτσοβιτς και η Σάκκαρη με την Γαλλίδα Γκράτσεβα

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (23/5) οι κληρώσεις στο απλό Ανδρών και Γυναικών στο Roland Garros, διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο6 του ταμπλό μετά την απόσυρση της Τζέσικα Πέγκουλα, θα ξεκινήσει με αντίπαλο την Γαλλίδα Βαρβάρα Γκράτσεβα, Νο 82 στον κόσμο.

Αν προκριθεί θα παίξει είτε με την Αμερικανίδα Μπερνάντα Πέρα (Νο 70) είτε με την Γιαπωνέζα Νάο Χιμπίνο.

Ακολούθως και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει περάσει, η Σάκκαρη ενδέχεται να βρει στον 3ο γύρο την Τσέχα Λίντα Νόσκοβα (Νο29 στον κόσμο).

Επικεφαλής στην πλευρά του ταμπλό που κληρώθηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι η Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, την οποία η Σάκκαρη θα βρει απέναντί της στα προημιτελικά, εφόσον φυσικά φτάσουν ως εκεί.

Αρκετά δύσκολη μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος βρέθηκε εκτός της πρώτης οκτάδας του κυρίως ταμπλό και συγκεκριμένα στο Νο9.

Ο «Στεφ» θα αρχίσει με τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς (Νο53 στον κόσμο) και αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Σέρβου Λάσλο Τζέρε (Νο 52) και του Γερμανού Ντάνιελ Αλτμάιερ (Νο 83).

Εφόσον ξεπεράσει τα πρώτα δύο «εμπόδια» είναι πιθανό να βρει απέναντί του στους «32» τον Γάλλο Ιγκό Ιμπέρ (Νο17 στο ταμπλό) και ακολουθούν πιθανές διασταυρώσεις με τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στους «16» και τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά.