Skip to main content

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα και όλα θα κριθούν στη Βαρκελώνη

Oι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να παράγουν υπέροχες φάσεις, να σκοράρουν ακατάπαυστα και να «κρύβουν» το καλάθι από την Μπαρτσελόνα, φτάνοντας στο ροζ φύλλο αγώνα με 92-58.

Οι «ερυθρόλευκοι» με καταπληκτικό μπάσκετ νίκησαν εύκολα τους «μπλαουγκράνα» με 92-58 στο ΣΕΦ και η πρόκριση στο final4 θα κριθεί στην έδρα των Καταλανών, στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς.

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Μπαρτσελόνα απόψε στο ΣΕΦ με 92-58, ισοφάρισε την σειρά στο 2-2 και η πρόκριση στο final4 του Βερολίνου θα κριθεί στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων, το βράδυ της Τετάρτης στη Βαρκελώνη.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα ήταν ισοπεδωτικοί και ανάγκασαν τους Καταλανούς σε μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία τους στη Euroleague.

H Mπαρτσελόνα ξεκίνησε πιο καλά, στο 5′ κατάφερε να ξεφύγει με 19-12 αλλά ο Ολυμπιακός γρήγορα επέστρεψε στο ματς και η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 23-21 υπέρ των Καταλανών.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, οι γηπεδούχοι πάτησαν… γκάζι, έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ και έστειλαν τους «μπλαουγκράνα» στα σκοινιά.

Με ένα σερί 15-0 από την έναρξη της δεύτερης περιόδου και έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 36-23 στο 14′. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 53-37, έχοντας συνεχώς νέους πρωταγωνιστές σε άμυνα και επίθεση.

O Oλυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, πέτυχε οκτώ συνεχόμενους πόντους στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και το 61-37 στο 25′ δεν άφηνε κανένα περιθώριο συζήτησης για τον νικητή του game4 στο ΣΕΦ.

Ο Κώστας Παπανικολάου με τρία συνεχόμενα τρίποντα κράτησε ψηλά την διαφορά, με το 72-47 στο 30′ να δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την απόδοση των δύο ομάδων στο αποψινό ματς.

Oι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να παράγουν υπέροχες φάσεις, να σκοράρουν ακατάπαυστα και να «κρύβουν» το καλάθι από την Μπαρτσελόνα, φτάνοντας στο ροζ φύλλο αγώνα με 92-58.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι: Μακίσικ με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Μιλουτίνοφ με 8 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Φαλ με 12 πόντους και ο Γκος με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 53-37, 72-47, 92-58.