Skip to main content

Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, αδικώντας τον εαυτό του

Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί απόψε στο Φάληρο, νίκησαν 3-2 την Φενέρμπαχτσε και θα μπορούσαν να έχουν καλύτερες συνθήκες ενόψει της ρεβάνς αν δεν πλήρωναν πολύ ακριβά δύο λάθη της άμυνάς τους

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Conference League έκανε απόψε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-2 την Φενέρμπαχτσε, έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στους Τούρκους αλλά θα μπορούσαν να έχουν καλύτερο σκορ ενόψει Κωνσταντινούπολης. Και αυτό γιατί κατάφεραν να προηγηθούν με 3-0 και μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκαν δύο γκολ από λάθη της άμυνάς τους.

Ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο ξεκίνημα και μόλις στο 8′ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Κώστας Φορτούνης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι, στο 27′ ο Κάρμο απείλησε με κεφαλιά και το 2-0 ήρθε στο 32′.

Ο Φορτούνης με υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Γιόβετιτς και εκείνος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Οι Τούρκοι απείλησαν μόνο στο φινάλε του πρώτου μέρους αλλά ο Τζολάκης είχε σωστές αντιδράσεις στις ενέργειες των Καμπετσί και Κρούνιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά και το δεύτερο ημίχρονο. Από ένα κλέψιμο ψηλά, η μπάλα έφτασε στον Ελ Καμπί, εκείνος έστρωσε στον Τσικίνιο και ο Πορτογάλος χαφ με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0!

Όση δουλειά έκανε σε όλο το παιχνίδι, μεγάλο κομμάτι της, το πέταξε στα σκουπίδια η ομάδα του Μεντιλίμπαρ μέσα σε έξι λεπτά. Στο 68′ ο Ρέτσος έκανε πέναλτι, με τον Τάντιτς να μειώνει σε 3-1 ενώ στο 74′ ο Καχβετσί μετά την ασίστ του Σιμάνκσι έκανε το 3-2, διαφοροποιώντας αρκετά τα δεδομένα ενόψει του επαναληπτικού στη Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολυμπιακός σοκαρίστηκε από την μείωση του σκορ, οι Τούρκοι δεν πήραν άλλα ρίσκα για την ισοφάριση και το 3-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.