Skip to main content

Για το άλμα στα ημιτελικά του Conference League Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Οι δύο ελληνικές ομάδες θα δώσουν τους πρώτους αγώνες τους στην προημιτελικά αντιμετωπίζοντας τη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, αντίστοιχα

Τον Απρίλιο εκάστου έτους οι ελληνικές ομάδες, συνήθως, παρακολουθούν τους αγώνες των ευρωπαϊκών Κυπέλλων από την τηλεόραση.

Φέτος όμως υπάρχει εξαίρεση και μάλιστα εις διπλούν, καθώς απόψε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, ο τελικός του οποίου θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena.

Τον… χορό θα ανοίξει ο Ολυμπιακός, που θα υποδεχθεί στις 19:45 στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Φενέρμπαχτσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» διάγουν πολύ καλή περίοδο φόρμας, φαίνεται να έχουν εξαλείψει τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και είναι πιο συμπαγείς, αλλά απέναντί τους έχουν μια έμπειρη και ποιοτική ομάδα με ποδοσφαιριστές πρώτης κλάσης.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αυτή είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία και πρόκληση προκειμένου ο πειραϊκός σύλλογος, να κάνει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό βήμα εξασφαλίζοντας συμμετοχή στα ημιτελικά. Προσπάθεια δύσκολη, αλλά δεν λένε ότι τα αγαθά κόποις κτώνται;

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτός της απουσίας του (τιμωρημένου) Ποντένσε δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Πάντως, πέντε παίκτες της ομάδας του (Φορτούνης, Ρέτσος, Κάρμο, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος) βρίσκονται στο όριο καρτών κι αν δεχθούν κίτρινη θα χάσουν τη ρεβάνς.

Σχετικά με την ενδεκάδα, ο Τζολάκης θα διατηρηθεί (κατά πάσα πιθανότητα) κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τετράδα θα συνθέσουν οι Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα.

Από εκεί και πέρα, με σχηματισμό 4-3-3 μέσοι θα είναι οι Έσε, Τσικίνιο, Όρτα κι επιθετικοί Φορτούνης, Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς ή Μασούρας.

Σε περίπτωση που ο Βάσκος επιλέξει 4-4-1-1, μέσοι θα είναι Έσε και Τσικίνιο, μπροστά τους ο Γιόβετιτς, εξτρέμ οι Μασούρας, Φορτούνης και στην κορυφή ο Ελ Κααμπί.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν για τον ΠΑΟΚ, που φιλοξενείται στις 22:00 από την Κλαμπ Μπριζ στο «Γιαν Μπρεϊντέλ Στάντιον».

Οι Βέλγοι άλλαξαν προπονητή πρόσφατα, με τον Ρόνι Ντέιλα να δίνει τη θέση του στον Νίκι Χέιεν. Στα συν η επιστροφή του αρχηγού, του διεθνή μεσοεπιθετικού Χανς Βανάκεν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αντιθέτως ενισχύεται με την επιστροφή του Τάισον που λόγω ίωσης δεν αγωνίστηκε απέναντι στην ΑΕΚ. Αντίθετα, πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με την ίωση του Μουργκ.

Πιθανότατα ο Ρουμάνος προπονητής θα πραγματοποιήσει μία-δύο αλλαγές, ωστόσο δύσκολα θα αλλάξει περισσότερα πράγματα.

Έτσι, αναμένεται να ξεκινήσουν οι Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας και Σαμάτα.