Skip to main content

Champions League: Νίκη της «Μπάρτσα» στο Παρίσι

Οι Καταλανοί πήραν προβάδισμα πρόκρισης για την τετράδα την ώρα που Ατλέτικο και Ντόρτμουντ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 2-1 των Ισπανών στη Μαδρίτη

Μια Μπαρτσελόνα από τα παλιά, πέρασε με «διπλό» από το «Παρκ ντε Πρενς» απέναντι στη λιγόψυχη Παρί Σεν Ζερμέν και φλερτάρει, ύστερα από πολλά χρόνια, με τα ημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του (υπό αποχώρηση) Τσάβι νίκησε 3-2 τους Παριζιάνους του Λουίς Ενρίκε και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί έχοντας τη ρεβάνς στην Βαρκελώνη.

Στο άλλο ζευγάρι της Τετάρτης η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 2-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ στην ισπανική πρωτεύουσα, αφήνοντας ανοιχτό το δεύτερο παιχνίδι στην Γερμανία. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την άλλη Τρίτη (16/4).

Οι «Μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν 1-0 στο α΄ ημίχρονο έχοντας κυριαρχήσει. Η κεφαλιά του Λεβαντόφσκι στο 19΄ που έδιωξε στη γραμμή έδιωξε ο Μέντες, η απόκρουση του Ντοναρούμα σε πλασέ του Ραφίνια (34΄), το λάθος του Κανσέλο στο 42΄ που αστόχησε ενώ περίμενε μόνος ο Λεβαντόφσκι και το μόλις άουτ πλασέ του Γιαμάλ, ήταν ενδεικτικές φάσεις.

Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 37΄ με τον Ραφίνια, που επωφελήθηκε από το ριμπάουντ στην απόκρουση του Ντοναρούμα μετά από γύρισμα του Γιαμάλ προς τον Λεβαντόφσκι.

Η είσοδος του Μπαρκολά στο β΄ μέρος και η μετατόπιση του Ντεμπελέ αριστερά άλλαξε τα δεδομένα και η πρωταθλήτρια  Γαλλίας ανέτρεψε το σκορ σε τέσσερα λεπτά, αρχικά με ένα «κεραυνό» του Ντεμπελέ στο 48΄ κι εν συνεχεία με το έξοχο τελείωμα του Βιτίνια στο 51΄.

Ο Ραφίνια όμως πλήγωσε την Παρί για δεύτερη φορά στο 62΄ ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι μιας και είδαν την μπάλα να χτυπά στις δοκούς του Τερ Στέγκεν στα σουτ των Μπαρκολά και Ντεμπελέ.

Αφού λοιπόν πρώτα απέφυγε ένα τρίτο γκολ, ήταν εν τέλει η Μπαρτσελόνα που το πέτυχε στο 77΄ με κεφαλιά του Κρίστενσεν (πρώτο του εφετινό) από κόρνερ του Γκιντογκάν, που έγραψε τον επίλογο του αγώνα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο στο «Μετροπολιτάνο» απέναντι στην Ντόρτμουντ, προηγήθηκε 2-0 αλλά δεν κατάφερε να βρει άλλο ένα γκολ και στο τέλος πληγώθηκε από την μείωση που πέτυχε ο Αλέ.

Το σκορ στη Μαδρίτη άνοιξε στο 5΄ ο Ντε Πολ από ολέθριο λάθος του Μάαντσεν, για να διπλασιάσει ο Λίνο στο 32΄ μετά από την ασυνεννοησία Σλότεμπεργκ και Χούμελς.

Οι Βεστφαλοί ήξεραν ότι με 0-2 ήταν χαμένοι από χέρι όταν το υπερασπίζεται μια ομάδα σαν την Ατλέτικο, γι΄ αυτό αποφάσισαν να κυνηγήσουν ένα γκολ στο β΄ ημίχρονο και το βρήκαν στο 81΄ με τον Αλέ.

Μάλιστα, η Ντόρτμουντ παραλίγο να ανατρέψει εντελώς τα δεδομένα, αλλά οι κεφαλιές των Γκίντενς στο 88΄ και Μπραντ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κατέληξαν στα δοκάρια του Όμπλακ.