Skip to main content

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ και έμεινε «ζωντανός»

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Χάρη σε μία ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά, το «τριφύλλι» επικράτησε επί της Ένωσης με 2-1, διατηρώντας τις ελπίδες του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε απόψε την… ζωή του στη Λεωφόρο και νικώντας την ΑΕΚ με 2-1, κατάφερε να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου. Οι «πράσινοι» μείωσαν στο -3 από το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα και παρέμειναν στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται απόψε στην κορυφή, στο +1 από την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο 4′ άνοιξε το σκορ. Ο Ελίασον έκλεψε από τον Χουάνκαρ μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και ο Βίντα σαν σε προπόνηση, με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Το πρώτο μέρος είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 10′ με τον Μπερνάρντ και τους φιλοξενούμενους να χάνουν τετ α τετ με τον Τσούμπερ δύο λεπτά αργότερα.

Το «τριφύλλι» ανέβασε την απόδοσή του και έχοντας τον Ιωαννίδη σε τρομερό βράδυ ανέτρεψαν το εις βάρος τους αποτέλεσμα μέσα σε δύο λεπτά. Στο 32′ ο Έλληνας φορ έκλεψε από τον Μουκουντί, στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Αθανασιάδη αλλά ο Μπακασέτας με σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε την αναμέτρηση.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα από τον Αφρικανό στόπερ της ΑΕΚ και με εξαιρετικό τελείωμα πέρασε την μπάλα πάνω από τον κίπερ των «κιτρινόμαυρων» για το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έδωσε μέτρα και μπάλα στην ΑΕΚ, η οποία όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την μεγάλη κατοχή μπάλας που είχε. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν δύο φορές με τον Ιωαννίδη, ο οποίος από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.

Είναι ενδεικτικό πως η Ένωση απείλησε ουσιαστικά στο 92′ με τον Ντραγκόφκσι να διώχνει το απευθείας φάουλ του Γκατσίνοβιτς.

Οι «πράσινοι» κράτησαν μέχρι τέλους το υπέρ τους 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα.