Skip to main content

Τουρκία: Έξι αγωνιστικές στην Τραμπζονσπόρ, αποκλεισμός για δύο παίκτες της Φενέρμπαχτσε

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε την απόφασή της για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον αγώνα της Τραπεζούντας

Η Τραμπζονσπόρ θα παίξει τους επόμενους έξι εντός έδρας αγώνες της χωρίς θεατές, ενώ δύο παίκτες της Φενέρμπαχτσε τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό ενός αγώνα λόγω της εμπλοκής της στη σύρραξη που ακολούθησε τη λήξη του μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα, αποφάσισε την Τετάρτη η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (TFF).

Οπαδοί της Τραμπζονσπόρ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις ασφαλείας και τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε, μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας τους (2-3), στο πιο πρόσφατο σε μια σειρά περιστατικών που έπληξαν το τουρκικό πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν.

Η Φενέρμπαχτσε είπε ότι σκέφτεται να αποσυρθεί από την Super Lig λόγω του περιστατικού, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει μετά το έκτακτο συνέδριο του συλλόγου την Τρίτη.

Σήμερα, το πειθαρχικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας (PFDK) αποφάσισε ότι η Τραμπζονσπόρ θα παίξει τους επόμενους έξι εντός έδρας αγώνες της κεκλεισμένων των θυρών κι επέβαλε πρόστιμο τριών εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (93.899,65 δολάρια) κι άλλα τιμωρητικά μέτρα.

Επίσης, επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής στον προπονητή της Τραμπζονσπόρ, Εγκεμέν Κορκμάζ, ενώ δεν τιμωρήθηκε ο αμυντικός της Φενέρμπαχτσε, Μπράιτ Οσάγι-Σάμουελ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από οπαδό στο γήπεδο και εθεάθη να συμπλέκεται με αυτόν.

Ωστόσο, το PFDK αποφάσισε επίσης ότι οι παίκτες της Φενέρ Ιρφάν Τσαν Εγκριμπαγιάτ και Τζέιντεν Όστερβολντ θα αποκλειστούν από έναν αγώνα και θα τους επιβληθούν μικρά πρόστιμα, για τη συμμετοχή στη σύρραξη εντός γηπέδου.

Η Φενέρμπαχτσε, η οποία κατάκτησε το 19ο της πρωτάθλημα το 2014 και είναι η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη ομάδα της Τουρκίας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά από 30 αγώνες – πέντε βαθμούς πίσω από τους βασικούς αντιπάλους της Γαλατασαράι που έχουν ένα παιχνίδι μπροστά. Απόψε, η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Άντανα Ντεμίρσπορ.