Skip to main content

Η Premier League απέτυχε να συμφωνήσει με το πακέτο χρηματοδότησης για την EFL

REUTERS/Hannah Mckay

Παρά τις μακρές συνομιλίες και την πίεση από την κυβέρνηση οι σύλλογοι παραμένουν διχασμένοι για το ύψος, τους όρους και τον τρόπο χρηματοδότησης της συμφωνίας

Οι σύλλογοι της Premier League απέτυχαν και πάλι να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης για το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (EFL), με τα αφεντικά των ομάδων να είναι πολύ διχασμένα στο θέμα και να το θέτουν προς ψηφοφορία σε έκτακτη συνεδρίαση, τη Δευτέρα.

Οι κανόνες ψηφοφορίας του πρωταθλήματος απαιτούν πλειοψηφία δύο τρίτων για σημαντικές αποφάσεις, κάτι που συνήθως σημαίνει ότι 14 από τους 20 συλλόγους πρέπει να συμμετέχουν, αλλά μπορεί να είναι λιγότερες εάν υπάρχουν αποχές.

Ωστόσο, παρά τις πολύμηνες συνομιλίες και τη σημαντική πίεση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι σύλλογοι παραμένουν απελπιστικά διχασμένοι σχετικά με το πόσο γενναιόδωρο θα έπρεπε να είναι το λεγόμενο «New Deal for Football», τους όρους που πρέπει να συνοδεύονται από αυτό και τον τρόπο χρηματοδότησής του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Premier League ήλπιζε ότι θα είχε σημειωθεί αρκετή πρόοδος στη συνεδρίαση της 29ης Φεβρουαρίου για να κατατεθεί ένα πακέτο στη συγκέντρωση της Δευτέρας, το οποίο θα είχε την απαιτούμενη υποστήριξη.

Σύντομα όμως έγινε σαφές ότι ορισμένες ομάδες θεωρούν πως το πρωτάθλημα πρέπει να διευθετήσει το δικό του καθεστώς χρηματοοικονομικού ευ αγωνίζεσθαι (FFP) πριν επιβάλει ένα στην EFL: κάποιοι πιστεύουν ότι η προτεινόμενη συμφωνία είναι πολύ ακριβή, ενώ άλλοι δεν την θεωρούν προτεραιότητα.

Χωρίς ελπίδα συμφωνίας, το διοικητικό συμβούλιο διέκοψε την ψηφοφορία, αφήνοντας την πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου (EFL) σε περιοχή «χωρίς συμφωνία».

naftemporiki.gr