Skip to main content

Βόλεϊ: Ξεκίνημα ημιτελικών με νίκες για τους «αιώνιους»

Ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε να πάθει εντός έδρας «ζημιά» αλλά στο τέλος λύγισε τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός κατέβαλε τον Μίλωνα

Με ηγέτη τον Φερνάντο Ερνάντεζ ο Παναθηναϊκός νίκησε στο κλειστό του Μετς με 3-1 σετ τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Volley League κι έκανε το 1-0 στη σειρά, η οποία κρίνεται στις τρεις νίκες.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων θα είναι την προσεχή Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 17:00 (EΡΤ3), στο PAOK Sports Arena. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-0 στα σετ αλλά όλα κρίθηκαν στο τρίτο, όπου ο Δικέφαλος προηγήθηκε 24-20 αλλά δεν το έχασε.

Από το χαμένο σερβίς του Τακουρίδης, τις δύο επιθέσεις του Ερνάντεζ και το λάθος του Βαν Χάρντερεν ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 24-24 και μετά από δραματική εξέλιξη έφτασε στο 31-29 ύστερα από χαμένο σερβίς του Τρούχτσεφ και άσσο του Ερνάντεζ, ενώ στη συνέχεια με καλύτερη υποδοχή, ψυχολογία και επίθεση έφτασε στη νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι της Δευτέρας ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον Μίλωνα στο Ρέντη κι επίσης έκανε το 1-0. Η επικράτηση των «ερυθρολεύκων» ήταν πιο δύσκολη απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ, αλλά αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί σε ένα παιχνίδι που στερήθηκαν τον Τόνσεκ Στερν.

Ο Μίλωνας πάλεψε για να πάρει το σετ που θα τον κρατούσε στον αγώνα και θα πίεζε περισσότερο τον Ολυμπιακό αλλά δεν τα κατάφερε καθώς υστέρησε επιθετικά και ειδικά στα τελειώματα των σετ ενός αγώνα όπου οι δύο ομάδες είχαν χαμηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας.

Η πειραϊκή ομάδα άγγιξε με το ζόρι το 44% σε ένα ματς που νίκησε με 3-0 ενώ ο Μίλωνας μόλις κι έφτασε στο 38%, που είναι αρνητική επίδοση για όλη τη σεζόν. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε τον εύκολο πόντο τόσο από το σερβίς όσο και από το μπλοκ.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Πέμπτη (14 Μαρτίου, 20:30) στη Νέα Σμύρνη.