Skip to main content

MLS: Έπιασε δουλειά ο Γιακουμάκης

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έκανε χατ-τρικ στη νίκη της Ατλάντα με 4-1 επί των Νιου Ίνγκλαντ Ριβολούσιον

Με μια εμφάνιση-δήλωση άνοιξε «λογαριασμό» ο Γιώργος Γιακουμάκης στο εφετινό επαγγελματικό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών (MLS).

Η ομάδα του, Ατλάντα Γιουνάιτεντ, υποδέχθηκε τους Νιού Ίνγκλαντ Ριβολούσιον στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της για φέτος κι έφτασε σε μια ευρείας έκτασης νίκη με 4-1, έχοντας πρωταγωνιστή τον Έλληνα διεθνή επιθετικό.

Ο Γιακουμάκης έκανε χατ-τρικ σκοράροντας όλα τα γκολ του στο δεύτερο ημίχρονο και αποθεώθηκε από τους 67.727 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο Mercedes-Benz.

Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η προσέλευση ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στη Γη για τις 9 Μαρτίου 2024, αφού μόνο οι αγώνες Μπάγερν Μονάχου-Μάϊντς και Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ-Έβερτον συγκέντρωσαν περισσότερους θεατές.

Η Ατλάντα άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Αλμάδα στο 45΄ και στην επανάληψη τη σκυτάλη πήρε ο Γιακουμάκης, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος ποδοσφαιριστής στο MLS πέρυσι.

Ο Έλληνας στράικερ σημείωσε το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα για φέτος με πέναλτι στο 55΄ και στο 50΄ έγραψε το 3-0 με κεφαλιά, για να ολοκληρώσει το επίτευγμά του στο 74΄ με ένα απίθανο σουτ με το αριστερό. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83΄ ο Χιλ.

«Εάν πετύχεις 4-5 γκολ στέλνεις μήνυμα», είπε ο Γιακουμάκης. «Είναι καλό να το κάνουμε αυτό γιατί μέχρι στιγμής δεν είχαμε δείξει τίποτα επιθετικά. Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς θα συνδεθούμε ξανά μεταξύ μας, οπότε ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή».