Η υπηρεσία οικονομικής παρακολούθησης της Ρωσίας, Rosfinmonitoring, συμπεριέλαβε τον άλλοτε παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ, στον κατάλογο «τρομοκρατών και εξτρεμιστών», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ο κατάλογος θέτει περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές ατόμων και τους αναγκάζει να απαιτούν έγκριση κάθε φορά που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους.
Ο 60χρονος Κασπάροφ εγκατέλειψε τη Ρωσία το 2014, φοβούμενος ότι θα διωχθεί.
Γεννημένος το 1963 στο τότε σοβιετικό Αζερμπαϊτζάν, ο Κασπάροφ υπήρξε από τους μεγαλύτερους σκακιστές στην ιστορία πριν γίνει σφοδρός πολέμιος του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












