Skip to main content

Euroleague: «Βασιλιάς» στη Μαδρίτη ήταν ο Παναθηναϊκός

Η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε της Ρεάλ με 97-86 στο WiZink Center και υποχρέωσε τους Μαδριλένους στην πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα τους

Ένας εντυπωσιακός στην επίθεση Παναθηναϊκός πέρασε… αυτοκρατορικά από την έδρα της «Βασίλισσας» Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία νίκησε στο «κάστρο» της με 97-86 στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Με αυτή την επιτυχία οι «Πράσινοι» διέκοψαν τη δυσμενή παράδοση των 12 συνεχών ηττών στην ισπανική πρωτεύουσα, καθώς το τελευταίο «διπλό» τους είχε καταγραφεί πριν από 11 χρόνια, στις 21/3/2013.

Ταυτόχρονα, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 17-10 παραμένοντας στην τρίτη θέση κι έκαναν άλλο ένα βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ υποχρέωσαν τους Ίβηρες στην πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα και συνολικά πέμπτη.

Εξαιρουμένης της πρώτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός άλλαξε ταχύτητα στη συνέχεια και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε 19 λάθη οδήγησε σταθερά στο παιχνίδι.

Κορυφαίος της ομάδας του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Λεσόρ με ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση: 26 πόντοι με 12/18 δίποντα και 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη κι ένα μπλοκ.

Τον Γάλλο σέντερ ακολούθησε σε απόδοση ο Σλούκας, ο οποίος μέτρησε 16 πόντους με 2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Άλλους 17 πόντους πρόσθεσε ο Ναν με 3/6 τρίποντα και 7 ασίστ, ενώ διψήφιος σε πόντους (11) ήταν και ο Γκριγκόνις.