Skip to main content

Μπαρτζώκας: Νιώθουμε προνομιούχοι που συμμετέχουμε

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα σε δύο αγώνες στο ΣΕΦ με στόχο το Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας και ο προπονητής του ανάλυσε τον τρόπο επίτευξης

Για τις δύο επικείμενες εντός έδρας συναντήσεις με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, που αν είναι νικηφόρες θα στείλει τους «ερυθρόλευκους» στο Φάιναλ-4 του Βερολίνου.

Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στα λάθη της ομάδας του στα πρώτα δύο παιχνίδια, στη διαχείριση του συναισθήματος, στη σημασία του πλεονεκτήματος της έδρας και στη στήριξη του κόσμου.

«Οι παίκτες είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές και πολλά εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Θα υπάρχει σίγουρα όμως η ίδια ένταση, η λεγόμενη physicality», υπογράμμισε.

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος, «ο Πετρούσεφ είναι καλά και ο Παπανικολάου έκανε χθες προπόνηση με την ομάδα. Δείχνει να έχει λίγο έλλειμμα δυνάμεων. Προφανώς δεν θα χρειαστεί να παίξει 30 λεπτά, αλλά θα δώσει το παρών και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει».

Όσο για το τι θα πρέπει να αποφύγουν οι παίκτες του συγκριτικά με τα πρώτα δύο παιχνίδια στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»;

«Τα λάθη έχουν σχέση με την επιθετική εκτέλεση, είδαμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Τα ριμπάουντ είναι θέμα ετοιμότητας, διάθεσης, θέλησης και πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση φυσικά και πνευματικά για να πάρουμε εμείς αυτές τις μπάλες. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου για μας και συμβαίνει όλη τη χρονιά».

Αναφορικά με πλεονέκτημα έδρας μετά το break στη Βαρκελώνη, ο Μπαρτζώκας υπογράμμισε ότι «εννοείται πως είναι σημαντικό και είμαστε προνομιούχοι που το έχουμε, όπως το είχε αρχικά η Μπαρτσελόνα. Γιατί παλεύουν οι ομάδες 34 αγωνιστικές; Εμείς δεν βλέπουμε τώρα σειρά, βλέπουμε μόνο το αυριανό παιχνίδι και θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, τα συναισθήματά μας και να μείνουμε στο πλάνο».

Ερωτηθείς για το αν απαιτείται ένα μεγάλο ρόστερ σε αυτές τις σειρές ο έμπειρος τεχνικός απάντησε ότι πάντοτε ένα μεγαλύτερο ρόστερ είναι καλό γιατί δίνει περισσότερη ενέργεια.

Και πρόσθεσε: «Όμως, πάντα το μυαλό είναι πιο δυνατό και οδηγεί και το σώμα. Αυτά τα ματς δεν είναι απλά, είναι η επιβράβευση για όσα κάναμε μέσα στη χρονιά. Άλλες μεγάλες ομάδες έφυγαν από τη διοργάνωση, για την καριέρα όλων μας είναι σημαντικά αυτά τα ματς. Νιώθουμε προνομιούχοι που συμμετέχουμε».