Skip to main content

Η La Liga νίκησε τη Ρεάλ στο δικαστήριο

Το δικαστήριο απέρριψε προσφυγή των Μαδριλένων για την είσοδο του επενδυτικού ταμείου CVC στις δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές κατηγορίες

Η La Liga ανακοίνωσε τη δικαστική νίκη της εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης και της Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην έφεση που κατέθεσαν οι δύο σύλλογοι κατά της διοργανώτριας των δύο κορυφαίων πρωταθλημάτων της χώρας.

Ταυτόχρονα, με την απόφαση ουσιαστικά επικυρώθηκε η πράξη που επέτρεψε στο επενδυτικό ταμείο CVC να εισέλθει στις ανώτατες εθνικές επαγγελματικές κατηγορίες της Ισπανίας, με διανομή σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η απόφαση επιβεβαιώνει τη νομιμότητα του εγχειρήματος, υπογραμμίζοντας ότι είναι σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία και το καταστατικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λίγκας.

«Επιπλέον, τονίζει ότι το καταστατικό της La Liga και οι ισχύοντες κανόνες σχετικά με τη διαχείριση των οπτικοακουστικών και οικονομικών δικαιωμάτων των αθλητικών φορέων δεν έχουν παραβιαστεί».

Ομοίως, η απόφαση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η συμφωνία με το CVC δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των συμμετεχόντων συλλόγων, υποστηρίζοντας ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν «καθορίστηκαν με τρόπο που σέβονταν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συλλόγων, χωρίς να επιβάλλονται όροι που ήταν άδικοι».

Επίσης, αναγνωρίστηκε ότι η La Liga έχει αυτονομία στη διαχείριση των εμπορικών κι οπτικοακουστικών δικαιωμάτων της, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό συμβαίνει εντός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα διενέργειας χρηματοοικονομικών κι εμπορικών πράξεων που θεωρούνται συμφέρουσες, πάντα σε συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.

naftemporiki.gr