Skip to main content

Καπράλος: Μπορούν μετάλλιο στο Παρίσι οι ομάδες πόλο

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ φιλοξενήθηκε στη δημόσια τηλεόραση και μίλησε για τις πρόσφατες επιτυχίες του υγρού στίβου και τις προοπτικές στους Αγώνες του 2024

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ήταν καλεσμένος στη νέα σειρά εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης «Παρίσι 2024: Η αντίστροφη μέτρηση», στην EΡΤ Νews.

Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχίες της κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, ενώ μίλησε επίσης για τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και τις ελπίδες διάκρισης.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΕΟΕ ρωτήθηκε και απάντησε για:

Τις εντυπώσεις του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου:

«Αυτή τη φορά είχαμε μεγάλες επιτυχίες από τους κολυμβητές μας, πάρα πολλές προκρίσεις, που μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι θα γεμίσει και αυτή η εκπομπή σας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες με πολλούς Έλληνες αθλητές. Ήδη έχουμε 57 Έλληνες αθλητές που έχουν πάρει την πρόκριση, οι 42 προέρχονται από τον υγρό στίβο και από τα αθλήματα του υγρού στίβου είναι οι δύο ομάδες του πόλο, που ευελπιστούμε ακόμα και να μας φέρουν μετάλλιο από το Παρίσι. Έχουμε κολυμβητές, έχουμε το ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, έχουμε έναν αθλητή μεγάλων αποστάσεων, είναι πολλοί, πάρα πολλοί αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τον υγρό στίβο».

Την εξήγησή του για την «έκρηξη» επιτυχιών:

«Νομίζω ότι όλα οφείλονται στη σωστή δουλειά που γίνεται σε όλους τους τομείς, τη σοβαρότητα και ότι αυτή τη φορά είδα ακόμα και τους κολυμβητές που αγωνίζονται σε ατομικά αθλήματα να είναι αγαπημένοι μεταξύ τους, να είναι σαν ομάδα, ο ένας να ενισχύει τις προσπάθειες του άλλου με αποτέλεσμα να έχουμε πρόκριση σε τρεις σκυταλοδρομίες, κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική κολύμβηση».

Τις εμπειρίες από το Παγκόσμιο της Ντόχα:

«Και από τις ήττες μαθαίνει κανένας. Άλλωστε, ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί  Αγώνες και νομίζω ότι τα παιδιά, και τα αγόρια του πόλο και τα κορίτσια της ομάδας πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να κερδίσουν το μετάλλιο. Και αυτό μας έχουν δείξει με την απόδοσή τους, άρα εγώ είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις, θετικές και μεγάλη χαρά από το πόλο».

Την εκτίμησή του για το συνολικό αριθμό αθλητών της ελληνικής αποστολής:

«Η κρυφή μας ελπίδα είναι να προκριθεί και το μπάσκετ γιατί τότε θα έχουμε μία ομάδα γύρω στους 100 αθλητές. Νομίζω το ελάχιστο που θα έχουμε είναι 80 αθλητές άρα θα είναι μια μεγάλη ομάδα αλλά το κυριότερο οι περισσότεροι αθλητές που θα έχουν πάρει την πρόκριση θα διεκδικούν και διάκριση γιατί η ομάδα θα είναι και ποιοτική. Έχουμε αθλητές ίσως λιγότερο γνωστούς σήμερα και ευτυχώς μετά την εκπομπή σας θα γίνουν περισσότερο γνωστοί και αυτοί οι αθλητές μπορούν να μας χαρίσουν μετάλλια σε αγωνίσματα και αθλήματα τα οποία γνωρίζουν λιγότερο οι Έλληνες φίλαθλοι. Ας πούμε στην σκοποβολή έχουμε πετύχει ένα θαύμα, έχουμε πέντε αθλητές που θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, και οι πέντε διεκδικούν μετάλλιο».

Τη σύνοδο της ΔΟΕ στην Ελλάδα, όπου θα γίνει η ανάδειξη του νέου προέδρου της και την αφή/παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας.

«Πρώτα έρχεται η αφή και η παράδοση, 16 και 26 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και στην Αθήνα θα παραδοθεί η φλόγα στους φίλους μας τους Γάλλους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αφού θα τρέξει και για 10 μέρες σε όλη την Ελλάδα σε εμβληματικά σημεία όλης της χώρας.

Η χώρα μας θα φιλοξενήσει τον Μάρτιο του 2025 την ετήσια σύνοδο της ΔΟΕ που θα γίνουν και οι εκλογές και θέλουμε, δε σας το κρύβω, ο πρόεδρος της ΔΟΕ να ανακηρυχθεί στην Αρχαία Ολυμπία για να τονίσουμε ξανά σε όλον τον κόσμο τη σπουδαιότητα της Ολυμπίας και από την άλλη μεριά, όταν γίνει αυτό, θέλω να καθιερωθεί κάθε φορά η εκλογή του προέδρου της ΔΟΕ να γίνεται στην αρχαία Ολυμπία».

Την κατάσταση στο Παρίσι μερικούς μήνες πριν από τους Αγώνες του 2024:

«Προβλήματα πάντα υπάρχουν αλλά νομίζω όλα θα κατορθωθούν και στο τέλος θα είναι καταπληκτικοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι στη χώρα του Κουμπερτέν, στο Παρίσι που θα γιορτάζει 100 χρόνια από τότε που διοργάνωσε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες για το Παρίσι. Νομίζω υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, θα τα χαρείτε και εσείς σαν ΕΡΤ που θα καλύψει αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα είναι μοναδικοί».