Skip to main content

«Κλοπή» και τέταρτη στον κόσμο η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Hellenic National Water Polo Team

Η Ελλάδα έχασε από την Ισπανία με 10-9 στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, με μία διαιτητική απόφαση να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα εις βάρος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος

Με τους διαιτητές να είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του μικρού τελικού, η Ισπανία νίκησε την Ελλάδα με 10-9 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο γυναικών.

Η φάση που έκρινε το βάθρο ήρθε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Ελλάδα είχε την τελευταία επίθεση 7” πριν το φινάλε με το σκορ στο 9-9, ανέβασε την τερματοφύλακα στο μισό γήπεδο για να βρει το γκολ της νίκης, αλλά ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα έδωσε τη μπάλα στις Ισπανίδες, που σε κενό τέρμα πέτυχαν το νικητήριο γκολ με τη Ρουίθ να σκοράρει από μεγάλη απόσταση σε κενή εστία.

«Έδωσαν οφ-σάιντ. Σαν να τους είπαν πάρτε το και βάλτε το. Δεν σφυρίζεται αυτό το πράγμα ποτέ. Δεν έχει ξαναγίνει. Αξίζαμε το μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση, υπάρχει και η αδικία στη ζωή. Είμαι υπερήφανη για τα κορίτσια, είμαι σίγουρη για τις επιτυχίες που θα έρθουν στο μέλλον» δήλωσε η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, μετά το τέλος της αναμέτρησης, εμφανώς συγκινημένη.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3

Ισπανία (Οκα): Έστερ, Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Ελενα Ρουίθ 1, Πένα, Φόρκα 3, Κάμους 1, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε, Πιράλκοβα.

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 3, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.