Skip to main content

Πάρτι της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η Ένωση κυρίως χάρη σε ένα ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο επιβλήθηκε επί των Αρκάδων με 4-2.

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της σήμερα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας επί των Αρκάδων στην Opap Arena με 4-2 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνει τον δείκτη του σκορ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και στο 5′ ο Ελίασον είδε τον Γραμματικάκη να διώχνει σε κόρνερ. Ο νεαρός κίπερ των φιλοξενούμενων μπλόκαρε στο 13′ το σουτ του Ραντόνια ενώ δύο λεπτά αργότερα εκείνο του Τσούμπερ πέρασε άουτ. Στο 20′ ο Γραμματικάκης μπλόκαρε ξανά μία ενέργεια του Ελίασον.

Η υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 26′. Μετά το κόρνερ του Μάνταλου, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Τζουκάνοβιτς και κατέληξε στην εστία του Αστέρα. Ένα λεπτό αργότερα η Ένωση πέτυχε και δεύτερο γκολ.

Ο Ελίασον έκανε την σέντρα από δεξιά και με καρφωτή κεφαλιά ο Πονσέ έκανε το 2-0. To επιθετικό ξέσπασμα της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα ολοκληρώθηκε στο 43′, όταν μετά από γύρισμα του Ελίασον ο Τζουκάνοβιτς με προβολή έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Αστέρας κατάφερε να μειώσει στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν μετά από χέρι του Μήτογλου, ο Μπαρτόλο με πέναλτι έκανε το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ”δικέφαλος” είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσε να πετύχει γρήγορα και τέταρτο γκολ αν οι προσπάθειες στα τελευταία μέτρα του γηπέδου ήταν με μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Στο 71′ μετά από σέντρα του Ελίασον ο Λιβάι Γκαρσία σε κενό τέρμα, έστειλε την μπάλα άουτ ενώ τρία λεπτά αργότερα μετά από πάσα του Μάνταλου, ο σέντερ φορ της ΑΕΚ αστόχησε σε τετ α τετ με τον κίπερ του Αστέρα.

Η τρίτη ευκαιρία του Λιβάι ήταν και… φαρμακερή. Στο 76’ ο Μάνταλος τον έβγαλε τετ α τετ και εκείνος πέρασε τον τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το  4-1.

Το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας ήταν να διαμορφώσει το τελικό 4-2 στο 90’ με ωραίο πλασέ του Μιριτέλο.