Skip to main content

Έξαλλος ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας με τον Μαντσίνι

Η Εθνική ομάδα της χώρας με προπονητή τον διάσημο Ιταλό τεχνικό αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ασίας στη φάση των «16»

Η πορεία της Σαουδικής Αραβίας στο Ασιατικό Κύπελλο σταμάτησε στη φάση των «16» απέναντι στη Νότια Κορέα, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να χάνει την πρόκριση στα πέναλτι αφού προηγουμένως είχε δει τους Κορεάτες να ισοφαρίζουν στο 90΄+9 το γκολ του Ραντίφ από το 46ο λεπτό.

Στη Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρεται στη σημερινή έκδοση της La Repubblica, ωστόσο, δεν άρεσε η στάση του Ιταλού προπονητή που κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια πριν από το καθοριστικό πέναλτι της Νότιας Κορέας.

Η συμπεριφορά προκάλεσε την οργή του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, του επικεφαλής του αθλήματος στη χώρα και όχι μόνο. Η δικαιολογία του Μαντσίνι στη συνέντευξη Τύπου («νόμιζα ότι είχαν τελειώσει τα πέναλτι») δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αναβάσει την ένταση.

Αυτό αποδεικνύεται από τις άμεσες δηλώσεις του προέδρου της Σαουδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιασέρ αλ-Μισεχάλ: «Απαράδεκτο: θα πρέπει να μας δώσει εξηγήσεις. Θα ακούσουμε και θα πάρουμε την πιο κατάλληλη απόφαση».

Ο «μήνας του μέλιτος», λοιπόν, κινδυνεύει να διαρκέσει το ελάχιστο δυνατό και να καταρρεύσει στο πρώτο μεγάλο ραντεβού. Το τρέχον συμβόλαιο εγγυάται στον Μαντσίνι συμφωνία ως το 2026 έναντι 25 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως.

Ο προπονητής προσπάθησε να ηρεμήσει τα πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας ένα απολογητικό μήνυμα στο προφίλ του στο X:

«Ζητώ και πάλι συγγνώμη απ΄ όλους. Με την υποστήριξή σας θα συνεχίσουμε να χτίζουμε το μέλλον του σαουδαραβικού ποδοσφαίρου. Ευχαριστώ τους γενναίους παίκτες μας. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους. Προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Όμως, αυτό φαίνεται να μην είναι αρκετό, δεδομένων των φιλοδοξιών που είχε ο πρίγκιπας μπιν Σαλμάν και ολόκληρη η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας γι΄ αυτό το Κύπελλο Ασίας.

Ένα τουρνουά ποδοσφαίρου, αλλά με πολύ διαφορετικές προεκτάσεις: ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο ασιατικό ποδόσφαιρο, που προς το παρόν βρίσκεται σταθερά στα χέρια του Κατάρ, του υπερασπιστή του τίτλου που βρίσκεται ακόμα στη διεκδίκηση του repeat.

naftemporiki.gr