Skip to main content

Στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025

Η FIFA κατέληξε σε συμφωνία με την CONCACAF (Συνομοσπονδία Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής) η οποία θα διοργανώσει το Gold Cup την ίδια περίοδο και στην ίδια χώρα

Το 2025 το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα καλωσορίσει τη νέα φόρμουλα που επεκτάθηκε σε 32 ομάδες και θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, με χώρα υποδοχής της πρώτης διοργάνωσης τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Athletic, η FIFA αποφάσισε ότι όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ για να διευκολυνθεί η παρακολούθησή τους για το ευρωπαϊκό κοινό.

Ένας άλλος παράγοντας που οδήγησε σε αυτή την επιλογή είναι η συγχρονικότητα με το Gold Cup.Η μέγιστη διοργάνωση για τις Εθνικές ομάδες της CONCACAF, της συνομοσπονδίας Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών της Καραϊβικής, θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αλλά σε πόλεις στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η FIFA και η CONCACAF εργάζονται για να αποφύγουν την ταυτόχρονη διεξαγωγή αγώνων, ακολουθώντας τις διαφορετικές ζώνες.

Το Gold Cup θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στις 15, ενώ το τελευταίο θα ολοκληρωθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 13 Ιουλίου.