Skip to main content

Μοιρασιά στη Νέα Φιλαδέλφεια για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Φωτ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

«Ένωση» και «τριφύλλι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

«Ένωση» και «τριφύλλι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην Opap Arena, με τους «πράσινους» να παραμένουν στη κορυφή, έχοντας 41 βαθμούς αλλά και τον ΠΑΟΚ ως συγκάτοικο.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, χωρίς τις μεγάλες φάσεις, χωρίς καλό ρυθμό και ποιότητα αλλά με ένταση, δυνατές μονομαχίες και πάθος. Από μία βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι στο 24′ ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η αντίδραση των «πρασίνων» ήταν άμεση και στο 31′ ισοφάρισαν, όταν μετά το κόρνερ του Μαντσίνι, ο Γεντβάι με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στο δεύτερο μέρος, η ποιότητα ανέβηκε στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό, πάλι από στατική φάση να σκοράρει και να παίρνει κεφάλι στο σκορ. Στο 66′ ο Αράο από κοντά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ιωαννίδης είχε αστοχήσει σε κενή εστία.

Η ΑΕΚ πίεσε στα υπόλοιπα λεπτά, οι «πράσινοι» έπαιξαν για να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Στο 74′ και στο 77′ ο Γκαρσία δεν βρήκε στόχο αλλά στις καθυστερήσεις το σουτ του σέντερ φορ των «κιτρινόμαυρων» βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ζέκα.

Ο Γκαρσία από τα έντεκα βήματα έκανε το 2-2 και μάλιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα η ΑΕΚ έχασε διπλή ευκαιρία για να πάρει το ματς. Ο Λοντίγκιν έδιωξε το σουτ του Μάνταλου, ο Βαγιαννίδης έβαλε την κόντρα στο σουτ του Αραούχο και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι δύο ομάδες τελικά αναδείχθηκαν ισόπαλες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα play-offs.