Skip to main content

Ο Ανρί αποκάλυψε ότι έπασχε από κατάθλιψη

Ο μεγάλος Γάλλος επιθετικός μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και την κατάστασή του ως ποδοσφαιριστής

Ο θρυλικός επιθετικός Τιερί Ανρί, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία το 1998 και νυν τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων των «Μπλε», μίλησε στο κανάλι «The Diary of A CEO» για την καταγωγή του και αποκάλυψε ότι πέρασε κατάθλιψη.

«Μεγάλωσα σε μια κανονική γειτονιά, αν κι έχει σημασία βέβαια τι καταλαβαίνεις ως κανονικό: κλέφτες, όπλα, καυγάδες, ευτυχία, διαφορετικό φαγητό, διαφορετικές θρησκείες, διαφορετικότητα, πάντα έλεγα ότι είναι το καλύτερο για μένα, για να καταλάβω πώς ήταν ο κόσμος», είπε ο Ανρί, ο οποίος κέρδισε 19 τίτλους στην καριέρα του.

Αφού είπε ότι οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν 7-8 ετών, αποκάλυψε το «μυστικό» που κρατούσε.

«Όλη μου την καριέρα ήμουν σε κατάθλιψη. Όταν ήμουν παιδί δεν έπαιρνα στοργή. Όταν ο πατέρας μου με αγκάλιασε το πρώτο πράγμα που είπε ήταν: “αυτό το μωρό θα είναι ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής”», εξομολογήθηκε.

«Πάντα είχα τον φόβο και την πίεση να ευχαριστήσω τους άλλους με το ποδόσφαιρό μου και τα χρήματά μου μέχρι που μια μέρα η κοπέλα μου και τα παιδιά μου άρχισαν να κλαίνε για αυτό που είμαι. Και μετά νιώθεις άνθρωπος. Είπα ψέματα για πολύ καιρό γιατί η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει αυτά που είχα να πω. Αλλά θα είμαι ειλικρινής μαζί σας: σε όλη την καριέρα μου, μάλλον πέρασα περιόδους κατάθλιψης».