Skip to main content

Πολύ μεγάλες νίκες για Καρδίτσα και Μαρούσι

Οι Θεσσαλοί επιβλήθηκαν κατά κράτος του φιλόδοξου Προμηθέα και η ομάδα των βορείων προαστίων άλωσε την έδρα του ΠΑΟΚ

Η Καρδίτσα έκανε πολύ εντυπωσιακό ποδαρικό στη νέα χρονιά και πιάνοντας την καλύτερη απόδοσή της στη σεζόν συνέτριψε στη θεσσαλική πρωτεύουσα τον Προμηθέα Πάτρας με 101-72, για τη 13η αγωνιστική στη Basket League.

Η φιλόδοξη αχαϊκή ομάδα, που προέρχονταν από σπουδαία νίκη στη Γαλλία επί της Λε Μαν, εμφανίστηκε αγνώριστη επί τα χείρω και γνώρισε πολύ φυσιολογικά την πέμπτη ήττα της στην τρέχουσα περίοδο, ενώ η Καρδίτσα έκανε τρεις τις νίκες της και με εμφανίσεις σαν τη σημερινή δικαιούται για καλύτερες ημέρες.

Οι γηπεδούχοι είχαν εντυπωσιακά στατιστικά, μετρώντας 14/29 τρίποντα (48%), 28 ασίστ για μόλις 11 λάθη και 15 επιθετικά ριμπάουντ.

Ο Μακ σταμάτησε να σκοράρει στους 30 πόντους ενώ ο Γουάιτ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους κι 11 ριμπάουντ. Από τον Προμηθέα ο μοναδικός που προσπάθησε ήταν ο Χέιλ, με 24 πόντους.

Μεγάλη εμφάνιση και ανάλογα σπουδαία νίκη και για το Μαρούσι, που επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 85-79 και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 5-8 καλύπτοντας τη διαφορά από την ήττα στον πρώτο γύρο, κοιτάζοντας πια την πρώτη εξάδα στην κανονική περίοδο.

Την ομάδα των βορείων προαστίων οδήγησαν στο θρίαμβο οι Μπρίσκοου (18 πόντοι, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα),  Τζούστον (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Ραντούλιτσα (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Γούνταρντ (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Για τον «Δικέφαλο» ο Χάρισον είχε 17 πόντους και 5 ασίστ, ο Φρίντρικσον 14 πόντους και ο Τσαϊρέλης 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.