Skip to main content

Κοντά στην απόκτηση του Ετσεβέρι η Σίτι

Παρά το φερόμενο ενδιαφέρον των ισπανικών γιγάντων Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ο νεαρός Αργεντινός βρίσκεται πιο κοντά στην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι κοντά στην απόκτηση του Κλαούντιο Ετσεβέρι της Ρίβερ Πλέιτ, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 17,5 εκατομμυρίων λιρών (20 εκατομμύρια ευρώ ή 22 εκατομμύρια δολάρια).

Ο 17χρονος επιθετικός μέσος είναι πιθανό να παραχωρηθεί ως δανεικός εάν ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στη Σίτι, κατά πάσα πιθανότητα στη νυν ομάδα του.

Είναι η ίδια συμφωνία που είχαν κάνει οι «Πολίτες» και η Ρίβερ όταν ο Χούλιαν Άλβαρες υπέγραψε στον σύλλογο της Premier League τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Ετσεβέρι ήταν αρχηγός της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών τον Νοέμβριο, σημειώνοντας πέντε γκολ, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ εναντίον της Βραζιλίας στα προημιτελικά.

Η Σίτι έχει επίσης συνδεθεί με μετακίνηση τον Ιανουάριο για τον αριστερό μπακ της Μπόκα Τζούνιορς Βαλεντίν Μπάρκο, αλλά πηγές του συλλόγου έχουν μειώσει τις πιθανότητες απόκτησής του.

Ο Κάλβιν Φίλιπς, εν τω μεταξύ, είναι διαθέσιμος για δανεισμό τον επόμενο μήνα και ο Άγγλος μέσος τάσσεται υπέρ της μετακίνησης στη Γιουβέντους.

Η Νιούκαστλ ενδιαφέρεται επίσης για τον Φίλιπς, αλλά η Γιουβέντους έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να φέρει τον 28χρονο στο Τορίνο, αφού δεν κατάφερε να βρει μια θέση στα σχέδια του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Είναι επίσης πιθανό ο αριστερός μπακ Σέρχιο Γκόμες, ο οποίος έχει παίξει παρόμοιο ρόλο με τον Φίλιπς στην ομάδα, να φύγει από τη Σίτι αυτόν τον χειμώνα, αλλά μόνο εάν βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης.

Δεδομένων των σχετικά ελάχιστων λεπτών του Γκόμες, αυτό θα σήμαινε ότι είτε ένας νεαρός αμυντικός θα ερχόταν από την ακαδημία ή από αλλού. Ο 19χρονος Μπάρκο θα ταίριαζε με την περίπτωση, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θεωρείται πιθανή άφιξη.