Skip to main content

Διακοπή δύο αγωνιστικών στο πρωτάθλημα Βραζιλίας

Η απόφαση ελήφθη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λόγω της ανθρωπιστικής και κλιματικής καταστροφής στην πολιτεία του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας (CBF) ανακοίνωσε την ολική διακοπή της ανώτατης κατηγορίας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος για τις επόμενες δύο αγωνιστικές, οι οποίες θα διεξαχθούν αργότερα.

Η απόφαση ακολουθεί την ανθρωπιστική και κλιματική καταστροφή που γνώρισε η πολιτεία του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, όπου εδρεύουν τρεις σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας, οι Γκρέμιο, Ιντερνασιονάλ και Γιουβεντούτ.

Αυτή η περιοχή της νότιας Βραζιλίας αντιμετωπίζει τεράστιες πλημμύρες, οι οποίες έχουν ήδη οδηγήσει στον θάνατο 149 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων άλλων.

Την απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος υποστήριξαν δεκαπέντε σύλλογοι της χώρας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς εκείνους του Νότου που επλήγησαν από αυτή την τραγωδία.

Από την έναρξη των πλημμυρών έχουν ήδη αναβληθεί οι αγώνες της Γκρέμιο, της Ιντερνασιονάλ και της Γιουβεντούτ, καθώς τα γήπεδά τους έχουν πλημμυρίσει ολοσχερώς.

Ωστόσο, πέντε σύλλογοι τάχθηκαν κατά της προσωρινής διακοπής του πρωταθλήματος: η Κορίνθιανς, η Παλμέιρας, η Φλαμένγκο, η Σάο Πάολο και η Μπραγκαντίνο.