Skip to main content

«Εξπρές» και στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν με το ευρύ 4-1 από την πελοποννησιακή πρωτεύουσα αξιοποιώντας την αποτελεσματικότητά τους

Ο ΠΑΟΚ παίζει με… αυτόματο πιλότο τις τελευταίες εβδομάδες και στην Τρίπολη δεν έκανε τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώσει ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.

Μετά την ξέφρενη ευρωπαϊκή πορεία στο Conference League με τις δύο νίκες επί της Άιντραχτ, ο «Δικέφαλος» άλωσε και το «Θ. Κολοκοτρώνης» νικώντας τον Αστέρα με 4-1, για τη 14η αγωνιστική.

Για τον μακεδονικό σύλλογο ήταν η πέμπτη συνεχής νίκη στο πρωτάθλημα κι εκείνη που τον έφερε στην κορυφή, έστω προσωρινά. Από την πλευρά τους και παρά το βαρύ σκορ, οι Αρκάδες είχαν δοκάρι και κάποιες πολύ καλές στιγμές αλλά όχι αποτελεσματικότητα.

Στο 6΄ το δυνατό σουτ του Αλάγκμπε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ και στο 25΄ οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ του Ζουγλή ήταν αδύναμο και ο Σβαμπ πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Στην ίδια φάση ο Μίλαν Ράσταβατς έχασε με μυϊκό πρόβλημα τον Μπαρτόλο, με την τύχη να χαμογελά στον ΠΑΟΚ στη φάση του 34΄, όταν ο Κωνσταντέλιας σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μουργκ που άνοιξε το σκορ.

Στο 59΄ ο «Δικέφαλος» διπλασίασε με τον Ντεσπόντοφ από σέντρα του Σαμάτα, αλλά στο 63΄ ο Αστέρας ξαναμπήκε στο παιχνίδι μειώνοντας με τον Τζουκάνοβιτς, από λάθος του Κοτάρσκι σε εκτέλεση κόρνερ του Γκος.

Έξι λεπτά αργότερα από λάθος του Άλβαρες ο Παπαδόπουλος πρόλαβε τον Σαμάτα, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μουργκ, που προχώρησε και πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-3 με το έκτο εφετινό γκολ του.

Τελικά η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου έφτασε και σε τέταρτο γκολ στο 90΄, που ήταν επίσης το δεύτερο για τον Ντεσπόντοφ από το άσχημο διώξιμο του Παπαδόπουλου.